Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Čakša: Bez zinātnes nebūs arī pārmaiņu ekonomikas

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Ja zinātnei netiks veltīts pietiekams finansējums, nebūs arī pārmaiņu ekonomikas, kas nepieciešama Latvijas attīstībai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica izglītības uz zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

"Runājot par budžetu, viens no lielākajiem akcentiem tiešām ir, lai zinātnei būtu papildus finansējums," pauda ministre.

Čakša teica, ka izglītības sistēmas mērķis ir radīt gudru cilvēku. Vienlaikus, lai veiktu uzlabojumus, jāstrādā visai sabiedrībai, vecākiem, pašiem bērniem un skolotājiem.

Lielāks finansējums augstākajai izglītībai minēts arī jaunās valdības deklarācijā.

"Palielināsim pētniecības un attīstības kopējo finansējumu ne mazāk kā 1,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP), ieviešot Latvijas Viedās specializācijas stratēģiju, īstenojot starptautisko sadarbību un sadarbību ar industriju, piesaistot starptautisko finansējumu, primāri orientējoties uz "Apvārsnis Eiropa" programmu un piedalīšanos pasaules līmeņa pētniecības organizācijās, kā arī paplašinot inovāciju fonda darbību atbilstoši caurspīdības, godīgas konkurences un rezultativitātes principiem. Veicināsim inovāciju procesu pētniecības organizācijās," teikts valdības deklarācijā.