Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Zināmi 9. un 12. klašu eksāmenu datumi 2022./2023. mācību gadā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Valdība šodien noteica valsts pārbaudes darbu laikus 2022./2023.mācību gadā.

Šajā mācību gadā noslēdzas trīs mācību gadu pārejas periods, kurā tiek ieviests projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" ietvaros pilnveidotais mācību saturs un mācīšanās pieeja. Līdztekus izmaiņām mācību saturā 2022./2023. mācību gadā tiek ieviesta jaunā eksaminācijas sistēma.

Valdība arī noteica pārbaudes darbu norises laiku izglītojamiem, kuriem attaisnojošu iemeslu dēļ nebūs iespējams kārtot valsts pārbaudes darbus noteiktajos laikos.

Valsts pārbaudes darbi par vispārējās pamatizglītības ieguvi visās svešvalodās - angļu, vācu un franču valodās - norisināsies 24.maijā, kad skolēni kārtos eksāmena rakstu daļu. Savukārt mutvārdu daļa norisināsies 24. un 25.maijā.

Izglītojamiem, kuri tiks attaisnoti no eksāmeniem, tie būs jāpilda 16.jūnijā.

Latviešu valodas eksāmens 9.klasei rakstiskā veidā norisināsies 29.maijā, bet mutvārdu daļa norisināsies 29.maijā, 30.maijā, 1.jūnijā un 2.jūnijā. Izglītojamiem, kuri tiks attaisnoti no eksāmeniem, tie būs jāpilda 12.jūnijā.

Matemātikas eksāmens norisināsies 6.jūnijā. Savukārt izglītojamiem, kuri tiks attaisnoti no eksāmeniem, tie būs jāpilda 14.jūnijā.

Valsts pārbaudes darbi par vispārējās vidējās izglītības ieguvi latviešu valodā optimālā un augstākajā līmenī rakstiskā formātā norisināsies 15.maijā, savukārt optimālā līmeņa eksāmena mutiskā daļa norisināsies no 7.jūnija līdz 9.jūnijam. Izglītojamiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevar kārtot eksāmenu, tas būs jākārto 26.jūnijā.

Pārbaudes darbs programmēšanā norisināsies 17.maijā, sociālajās zinātnēs - 19.maijā, kultūrā un mākslā - 14.jūnijā, vēsturē - 19.jūnijā, dizainā un tehnoloģijās - 29.majā, bet ģeogrāfijas eksāmena rakstu daļa notiks 22.maijā un praktiskā daļa - 22.maijā.

Savukārt 25.maijā norisināsies ķīmijas eksāmena rakstu daļa, bet 26.maijā - praktiskā daļa. Bioloģijas eksāmena rakstu daļa norisināsies 12.jūnijā, bet praktiskā daļa - 13.jūnijā. Fizikas eksāmena rakstu daļa norisināsies 15.jūnijā, bet praktiskā daļa - 16.jūnijā.

Izglītojamiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevar kārtot eksāmenu, eksāmens programmēšanā būs jākārto 21.jūnijā, bioloģijā - 22.jūnijā, dizainā un tehnoloģijās - 27.jūnijā, sociālajās zinātnēs - 28.jūnijā, vēsturē - 3.jūlijā, ķīmijā - 4.jūlijā, kultūrā un mākslā - 5.jūlijā, fizikā - 6.jūlijā, ģeogrāfijā - 7.jūlijā.

Matemātikas eksāmens optimālā līmenī norisināsies 1.jūnijā. Savukārt augstākā līmeņa eksāmens tiks dalīts divās daļās - pirmā un otrā daļa norisināsies 1.jūnijā, bet trešā un ceturtā daļa - 2.jūnijā. Izglītojamiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevar kārtot eksāmenu, optimālā līmeņa eksāmens un augstākā līmeņa eksāmena pirmā un otrā daļa būs jākārto 29.jūnijā, bet augstākā līmeņa eksāmena trešā un ceturtā daļa - 30.jūnijā.

Savukārt 5.jūnijā norisināsies angļu valodas eksāmena rakstiskā daļa gan optimālā līmenī, gan augstākajā līmenī, savukārt mutvārdu daļa optimālajā līmenī norisināsies no 5.jūnija līdz 7.jūnijam, bet augstākajā līmenī - no 7.jūnija līdz 8.jūnijam. Izglītojamiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevar kārtot eksāmenu, tas būs jākārto 20.jūnijā.

Eksāmens franču valodā norisināsies 6.jūnijā, vācu valodā - 8.jūnijā, bet krievu valodā - 9.jūnijā. Izglītojamiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevar kārtot eksāmenu, tas būs jākārto 20.jūnijā.

Ņemot vērā 2022./2023. mācību gadā paredzēto valsts pārbaudījumu norises plānojumu, sertifikātus par pamatizglītību plānots izsniegt 21.jūnijā, bet par vispārējo vidējo izglītību - 11.jūlijā. Izglītojamiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevarēs piedalīties valsts pārbaudījumos noteiktajā laikā un kārtos valsts pārbaudes darbus papildtermiņā, sertifikātus par pamatizglītību varēs izsniegt 30.jūnijā un par vispārējo vidējo izglītību - 17.jūlijā.