LU jauktais koris "Juventus" guvis uzvaru starptautiskajā konkursā "Sudraba zvani"

Latvijas Universitātes (LU) jauktais koris "Juventus" nedēļas nogalē uzvarējis IX Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā "Sudraba zvani" Daugavpilī, iegūstot festivāla "Grand Prix" - 1500 latu un pirmo vietu jaukto koru kategorijā.

Tāpat "Juventus" ieguvis Poļu kultūras centra sniegto apbalvojumu nominācijā "Atraktīvākais izpildījums".

"Juventus" diriģentu Jāņa Petrovska un Mārča Imanta vadībā konkursā izpildīja Tronda Kverno "Ave Maris Stella", Edvarda Elgara skaņdarbu aranžējumā korim "Lux Aeterna" un Gvido Lopesa Gavilāna "Que rico e!".

Konkursā sacentās kopumā 35 kori un 15 vokālie ansambļi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Vācijas. "Juventus" mākslinieciskais vadītājs Petrovskis pēc konkursa atzinis, ka konkurenti "nebūt nebija ar vieglu roku ņemami", taču koris tieksies pēc jauniem panākumiem un jau plāno dalību nākamajos festivālos un konkursos, tostarp, iespējams, Krievijā un Francijā.

"Juventus" kā festivāla "Sudraba zvani" laureātiem nākamajā festivālā jāatgriežas Daugavpilī ar priekšnesumu.

Latvijā

Šā gada septembrī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvalde, aizturot organizētu noziedzīgu grupu, Rīgā pārtrauca kāda striptīzkluba darbību. Tur ilgstoši bija plaucis sutenerisms. Par šo noziegumu aizdomās tiek turētas piecas personas, četrām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.