Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Latvijas Jūras akadēmija pievienota RTU

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien Latvijas Jūras akadēmija (LJA) juridiski tiek pievienota Rīgas Tehniskai universitātei (RTU).

Kā informē RTU Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja Dita Arāja, pēc LJA pievienošanas RTU tiks turpinātas visas esošās LJA studiju programmas, uzturot sertificētu kvalitātes vadības sistēmu, kas nodrošina jūrnieku profesionālās sagatavošanas procesa pārraudzību saskaņā ar ārējiem normatīvajiem aktiem un atbilstību 1978.gada Starptautiskajai konvencijai par jūrnieku sagatavošanu un diplomēšanu, kā arī sardzes pildīšanu (STCW konvencija).

Saskaņā ar konsolidācijas plānu ir paredzēts izveidot LJA Jūrniecības padomi, kura pieņems lēmumus par jūrniecības izglītības pārvaldību, attīstību un ieguldījumu veidošanu un kurā darbosies arī Satiksmes ministrijas un jūrniecības nozares pārstāvji, nodrošinot pilnvērtīgu nozares iesaisti LJA darbības plānošanā un īstenošanā.

Atrodoties RTU zinātnes universitātes ekosistēmā, LJA būs iespēja piesaistīt nozīmīgu finansējumu attīstībai no Latvijas Atveseļošanas fonda plāna, lai stiprinātu piedāvātās izglītības kvalitāti un palielinātu zinātniski pētniecisko kapacitāti. LJA arī iegūs iespēju saņemt IZM bāzes un snieguma finansējumu.

Kā ziņots, valdība 5.jūlijā pieņēma lēmumu reorganizēt IZM padotībā esošo LJA, to pievienojot RTU kā autonomu struktūrvienību, kas saglabā savu nosaukumu, identitātes pazīmes un tradīcijas.