Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Rīgas skolēnu vecāki neapmierināti ar jauno bērnu ēdināšanas reģistrācijas sistēmu

© Ekrānuzņēmums

Rīgas skolēnu vecāki arvien vairāk pauž neapmierinātību ar jauno bērnu ēdināšanas reģistrācijas sistēmu Rīgas skolās "pusdienlaiks.lv".

Kopš vakardienas sociālajos tīklos virmo kaislības par nespēju piereģistrēties šajā platformā, lai pieteiktu līdzmaksājumu Rīgas skolās.

Kā ziņots, Rīgas dome nolēma turpināt visu skolēnu bezmaksas ēdināšanu septembrī, bet no oktobra lielai daļai skolēnu jārēķinās ar līdzmaksājumu.

Kā sociālajos tīklos pauž vecāki, minētā vietne sākumā nav vispār vērusies vaļa. Tad it kā sākusi darboties, bet neesot bijis iespējams reģistrēties. Daudzi neesot tikuši tālāk par paroles ievadīšanu. Daudzi pauž bažas, vai nākampirmdien bērnus skolā pabaros.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, portāla "pusdienlaiks.lv" pirmajās darbības stundās uzturētāji saņēma informāciju par periodiskiem darbības traucējumiem, tāpēc šobrīd turpinās intensīvs darbs, lai sistēmu testētu un pilnveidotu.

Rīgas pašvaldība ir informējusi visas savā pakļautībā esošās izglītības iestādes par iespējamām sistēmas nepilnībām, aicinot ikvienu būt pacietīgam un izturēties ar sapratni.

Pašvaldība apgalvo, ka visas iesaistītās puses savstarpēji sadarbojas, lai no pirmdienas, 3.oktobra, pakalpojums būtu pieejams iespējami augstākā kvalitātē. Arī ēdināšanas ārpakalpojuma sniedzēji esot apņēmušies rast risinājumu katras izglītības iestādes līmenī gadījumā, ja nākamās nedēļas sākumā vēl nebūs noslēgts līgums par norēķiniem.

Uzņēmēju izvēlētajā digitālajā risinājumā, kas ilgtermiņā palīdzēšot mazināt administratīvo slogu, būs iespēja atzīmēt kavējumus, sekot līdzi ēdienkartei, kā arī izdrukāt QR kodu, klāsta pašvaldība.

Izmaiņas līdzšinējā pakalpojumā attiecas uz 249 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm jeb vairāk nekā 93 000 audzēkņu.

Savukārt partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija šodien izplatīja paziņojumu, kurā aicina Rīgas domi rast finansiālu iespēju un pagarināt pašvaldības apmaksātas pusdienas 5.-12.klases skolēniem vismaz līdz 31.decembrim.

Tas dotu iespēju ēdinātājam un ēdināšanas organizatoriem veikt nepieciešamos pasākumus, sagatavojoties jaunajam ēdināšanas modelim un atslogojot skolēnu vecākus no papildus finansiāliem izdevumiem jau tā grūtajā ekonomiskajā situācijā.

"Saskaņa" pauž bažas, ka līdz 1.oktobrim ir palikušas tikai četras mācību dienas, lai vecāki sakārotu formalitātes, un bērni, atnākot 3.oktobrī uz mācību iestādi, nepaliktu bez pusdienām.

jau ziņots, ka arī turpmāk 1. - 4. klašu skolēniem ēdināšanas izdevumi pilnā apmērā tiks segti no valsts un pašvaldības budžeta. Tāpat no pašvaldības līdzekļiem pilnā apmērā segs ēdināšanas izdevumus izglītojamiem, kuru ģimenes atzītas par trūcīgām, maznodrošinātām mājsaimniecībām vai ģimenes ar trim un vairāk bērniem ir reģistrētas Rīgas ģimeņu atbalsta reģistrā, kā arī bāreņiem, invalīdiem un bērniem, kuru aprūpes pienākumu vecāki nepilda. Savukārt pārējiem bērniem būs jāmaksā līdzmaksājums 1,15 eiro dienā.