Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Solot teju 12 000 eiro lielu algu, tiek meklēts jauns RTU rektors

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) izsludinājusi atklātu starptautisku konkursu uz rektora amatu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Rektora amata kandidātiem izvirzītās obligātās minimālās prasības ietver nevainojamu reputāciju, zinātņu doktora grādu kādā no RTU Satversmē noteiktajām RTU stratēģiskās specializācijas jomās ietilpstošajām zinātnes nozarēm un/vai apakšnozarēm, valsts valodas prasmes ne mazākas par C1 līmeni un angļu valodas prasmes ne mazākas par C1 līmeni.

Tāpat no kandidātiem tiek sagaidītas vismaz piecu gadu nepārtraukta pieredze vadošā amatā, vēlams akadēmiskā vidē pēdējo 10 gadu laikā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu rektora uzdevumus konkrētajā amatā. Tāpat jābūt vismaz piecu gadu nepārtrauktai pieredzei dalībai starptautiskā vidē.

Kandidātiem ir jābūt izciliem sasniegumiem zinātnē, vismaz piecu gadu pieredzei pētniecības un/vai attīstības projektu vadītāja amatā, pieredzei vietējā un/vai starptautiskā privātā un/vai publiskā finansējuma piesaistē, zinātniskās vai pētnieciskās pārstāvniecības pieredzei starptautiskā līmenī.

Rektora amata kandidātiem papildu izvirzītās prasības ir pieredze vadošā amatā akadēmiskā vidē, pieredze vadošā amatā starptautiskā uzņēmumā vai organizācijā, tai skaitā augstākās izglītības un pētniecības iestādēs, pieredze dažāda mēroga starptautiskās vidēs, pieredze kā valsts zinātņu akadēmijas loceklim, izcilība un starptautiska atpazīstamība pētniecībā pēc Hirša indeksa.

Rektora amata kandidātiem ir nepieciešama izpratne par organizācijas/uzņēmuma vadību.

Mēneša atalgojums pirms nodokļu apmaksas saskaņā ar RTU Vienoto darba samaksas kārtību un budžetu ir, tiek solīts, sākot no 11 670 eiro mēnesī.

Konkursa pretendentiem nepieciešamie dokumenti jāiesniedz līdz 10.oktobrim. Kandidātiem, kuri tiks virzīti trešajai vērtēšanas kārtai, Atlases komisija lūgs iesniegt stratēģisko redzējumu (prezentācijas formā, līdz 15 minūtēm) par RTU galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs, priekšlikumus to īstenošanai un iespējamos risinājumus RTU darbības attīstībai.

Informācija par tiem kandidātiem, kurus RTU Padome nominēs RTU Satversmes sapulcei ievēlēšanai, tiks publiskota.

RTU rektora atlasē ir piesaistīta personāla atlases kompānija SIA "Eiro Personāls".