Skolas saņems 3000 jaunus datorus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Pixabay.com

Līdz novembra beigām plānots iegādāties un nodot pašvaldībām 3000 datoru izmantošanai Latvijas skolās, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē informēja izglītības un zinātnes padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Ozols.

Kopumā plānots ir uzstādīt apmēram 20 000 darba staciju Latvijas skolās.

Šobrīd iepirkuma process gandrīz visās iepirkuma daļās ir pabeigts, un tuvākā mēneša laikā septiņi uzņēmumi, kas iekļauti Elektronisko iepirkumu sistēmā, sacentīsies par iespēju veikt datortehnikas piegādi.

Ozols prognozē, ka septembra beigās būs zināms precīzs iepirkuma rezultāts, kā arī papildu datortehnikas iegāde varēs norisināties ātrāk, jo iepirkums jau ir veikts.

Pēc attiecīgu lēmumu pieņemšanas Ministru kabinetā papildus tiks veikta vēl viena datortehnikas iegāde, lai nodrošinātu datorus primāri izglītojamajiem no sociālajam riskam pakļautajām ģimenēm.

Lai nodrošinātu portatīvos datorus izglītības iestādēm, valdība piešķīrusi atbalsta finansējumu 11,2 miljonu eiro apmēra.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais