Šodien LIZDA lems par pedagogu streika laiku un formu

© Ketija Keita Krastiņa, F64

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien padomes sēdē lems par septembrī iecerētā pedagogu streika laiku un formu, aģentūru LETA informēja LIZDA vadītāja Inga Vanaga.

Padomes sēde sāksies plkst.11. Sēdes sākumā plānota tikšanās ar Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem, kam sekos sēdes slēgtā daļa, kurā pieņems lēmumus par iecerēto streiku. \

LIZDA šīs vasaras sākumā rīkoja protesta akciju, pēc kuras paziņoja, ka aicinās skolu pedagogus no septembra sākt beztermiņa streiku. Kā skaidroja LIZDA vadītāja Vanaga, arodbiedrība vairāk nerīkos piketus vai gājienus, jo politiķi nespējot šādu protestu laikā "atrast kompromisu" un pildīt LIZDA prasības.

Septembrī plānots sākt beztermiņa streiku. Vanaga uzsvēra, ka streiks turpināsies tik ilgi, kamēr tiks sadzirdētas LIZDA prasības. LIZDA pieredze radot, ka efektīvs esot tikai beztermiņa streiks.

Trīs galvenās LIZDA prasības esot sabalansēta darba slodze, atalgojuma palielināšanas grafiks saskaņā ar Izglītības likumā noteiktajiem principiem un taisnīgs finansējuma sadales mehānisms, lai neciestu pedagogi no pašvaldībām ar sakārtotu skolu tīklu un lielu izglītojamo skaitu.

Svarīgākais