Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Ventspils augstskola, iespējams, nelikumīgi izlietojusi ES struktūrfondu līdzekļus

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir vērsusies pie Ventspils augstskolas, aicinot sniegt skaidrojumu par iespējamu nelikumīgu Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļu izlietojumu savā projektā, informē IZM Komunikācijas nodaļa.

Ministrija lūgusi skaidrojumus arī no ES struktūrfondu projektu īstenošanu uzraugošās institūcijas un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras. Pēc informācijas saņemšanas un izvērtēšanas IZM lems par tālāk nepieciešamo rīcību.

IZM skaidro, ka pašlaik par minēto situāciju Ventspils augstskolā oficiāla informācija nav saņemta, izņemot augstskolas rektora iesniegto informāciju, ka persona, par kuru ir aizdomas, ir atstādināta no amata.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jūnija sākumā veica izmeklēšanas darbības Ventspils Augstskolā. Viena persona uz laiku tika aizturēta.

KNAB personas aizturēšanu veicis Eiropas prokuratūras izmeklētā lietā. Latvijas prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka teica, ka Eiropas prokuratūras uzdevumā procesuālās darbības tika veiktas Ventspils augstskolā kādā Eiropas prokuratūras lietvedībā esošā kriminālprocesā, kas saistīts ar ES līdzfinansēto līdzekļu nelikumīgu izmantošanu.

Ventspils Augstskola ir 1997.gadā dibināta valsts augstskola un zinātniskā institūcija, kura atrodas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārraudzībā, bet savu darbību un attīstību virza saskaņā ar Kurzemes reģiona un Ventspils pilsētas attīstības mērķiem, teikts izglītības iestādes stratēģijā.