Pieaug interese par studiju sākšanu ziemā

Šogad, vairāk kā iepriekšējos gadus, pieaug to cilvēku skaits, kuri vēlas uzsākt studijas ziemas mēnešos, informē Gundega Rugāja, Rīgas Pedagoģijas un izglītības akadēmijas Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja.

"Studentu uzņemšanai, kas norisinās septembra mēnesī, visbiežāk piesakās jaunieši, kuri tikko beiguši vidusskolu un vēlas turpināt izglītoties, tomēr ziemas uzņemšanā lielāku iniciatīvu izrāda darba gaitas uzsākušie cilvēki, kas vēlas gan paplašināt zināšanas, kuras nepieciešamas ikdienas darbā vai sevī jūt vēlmi pēc pilnveidošanās" norāda RPIVA uzņemšanas komisijas vadītāja Gunita Aldiņa.

Izglītībai paver iespējas iegūt labi atalgotu darbu, tā pilnveido katru indivīdu. Arī darba devēji ar katru gadu arvien lielāku uzmanību pievērš potenciālo darbinieku izglītības līmenim.

"Lai gan RPIVA ziemas uzņemšana sāksies tikai janvārī, jau šobrīd ļoti pieprasīta ir informācija par uzņēmējdarbības programmu. Katru nedēļu saņemam zvanus un e-pasta vēstules ar lūgumu pēc sīkākas informācijas par mācību iespējām, studiju maksu un lekciju intensitāti," norāda Gunita Aldiņa.

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija studēt gribētājus 2010./2011. studiju gadā uzņems no 3.janvāra līdz 14.janvārim. Tradicionāli tiek organizētas arī bezmaksas dokumentu noformēšanas dienas - 6.janvārī Bauskā un Kuldīgā, 7.janvārī - Alūksnē, Tukumā, Jēkabpilī un Madonā, 10.janvārī - Rīgā un 14.janvārī Cēsīs.

Svarīgākais