Latvijas Universitāte piedavā darba iespējas studentiem - bezdarbniekiem

© Ģirts Ozoliņš / F64

Latvijas Universitāte (LU) sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA) piedāvā darba iespējas studentiem, kas reģistrējušies kā bezdarbnieki darba iemaņu attīstībai augstākās izglītības iestādēs, liecina informācija LU mājaslapā.

Kā skaidrots mājaslapā, šāds atbalsts palīdzēs studentiem gūt darba pieredzi sev interesējošā jomā un nopelnīt, savukārt universitāte nodrošinās sev papildspēkus, piedāvājot jauniem darbiniekiem plašas karjeras iespējas LU.

Atbalsta pasākumu "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība" organizē un īsteno NVA sadarbībā ar biedrībām un augstākās izglītības iestādēm, sniedzot atbalstu darbam sabiedrības labā.

LU piedalās projektā ar mērķi piesaistīt un ieinteresēt studentus darbā augstskolā un nodrošināt augstākās izglītības iestāžu akadēmiskās, pētnieciskās un administratīvās funkcijas, veicinot bezdarbnieku aktivitātes sabiedrības labā.

Darba vakances tiks publicētas LU portālā vakanču sadaļā. Lai pretendētu uz kādu no piedāvātajām darba vietā, jaunietim jāatbilst izvirzītājiem kritērijiem, tai skaitā jābūt pilna laika klātienes studentam vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kas ir reģistrēts NVA un ieguvis bezdarbnieka statusu. Projekta dalībnieks tiks nodarbināts līdz sešiem mēnešiem, ja ar invaliditāti, tad līdz 12 mēnešiem, un par savu darbu saņems stipendiju - 15 eiro dienā par faktiski nostrādāto dienu skaitu.

Patreiz aktuālās vakances ir sekojošas - muzeja krājuma glabātājs, ģeoinformātikas inženieris un lietvedis.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais