Uzlabos valsts atbalsta sistēmu darbam ar jaunatni

Lai uzlabotu valsts atbalsta sistēmu darbam ar jaunatni, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu par kārtību, kādā piešķir valsts budžeta finansējumu, lai veicinātu jauniešu iniciatīvu un līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē.

Dokumenta projekts šodien izsludināts valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz grozījumiem Jaunatnes likumā, kas paredz, ka jaunatnes organizāciju līdzfinansējums atklātos projektu konkursos var būt arī ieguldījums natūrā vai brīvprātīgais darbs. MK noteikumu projekts paredz veidu, kādā tiks piešķirts valsts budžeta finansējums atklātos projektu konkursos un projektu īstenošanas uzraudzības kārtību, dokumentācijas noformēšanu, projektu administrēšanas likmes noteikšanu un izmaiņu veikšanu projektā.

Tāpat izstrādātais noteikumu projekts precizē administratīvās un kvalitātes vērtēšanas kritērijus, ievērojot atklātības un caurskatāmības principu, kā arī informācijas viennozīmīgas interpretācijas principu.

Ministru kabineta noteikumu projekta izstrādē tika iesaistīta Jaunatnes konsultatīvā padome, kā arī Jaunatnes organizāciju konsultatīvās komisijas.

Izstrādātais MK noteikumu projekts vēl jāapstiprina Ministru kabinetā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais