Rīgas labākajiem skolotājiem pasniegs Zelta pildspalvas

Rīgas mērs Nils Uškakovs (SC) šodien pasniegs Zelta pildspalvas Rīgas labākajiem skolotājiem un stipendijas uzcītīgākajiem skolēniem, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldība.

Jau tradicionāli, Skolotāju dienu sagaidot, Rīgas pašvaldība sumina labākos skolu pedagogus un skolēnus. Nominācija "Zelta pildspalva" tika dibināta ar mērķi izteikt atzinību Rīgas pedagogiem par ieguldījumu skolēnu mācību un audzināšanas darbā, kā arī tādēļ, lai motivētu skolotājus darba kvalitātes paaugstināšanai.

Saskaņā ar nolikumu katru gadu skolas padome, skolēnu pašpārvalde un skolas vecāku padome var izvirzīt vienu pretendentu nominācijai "Zelta pildspalva". Šogad 23 karātu apzeltītu Zelta pildspalvu iegūs 15 skolotāji. Salīdzinājumā ar citiem gadiem, kad nomināciju pārsvarā ieguva matemātikas un valodu pasniedzēji, šogad Zelta pildspalvu saņems četri ķīmijas un trīs mūzikas skolotāji.

Savukārt Zelta stipendijas 800 latu apmērā piešķir skolēniem par sasniegumiem centralizētajos eksāmenos, kā arī par dalību dažādu mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos, starptautiskajos pasākumos. Šogad uz Zelta stipendiju bija pieteikti 42 skolu audzēkņi, bet tās piešķirs 18 Rīgas labākajiem skolēniem.

Zelta pildspalvas un Zelta stipendijas pasniegšanas pasākumā piedalīsies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) un Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Zelta pildspalvas un stipendijas pasniegšanas pasākums notiks šodien Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijā plkst.12.30.

Svarīgākais