Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

TSI aicina izcīnīt bezmaksas studijas tiešsaistes Olimpiādē

© Publicitātes foto

2020. gada 2. aprīlī Transporta un sakaru institūts (TSI) organizēs ikgadējo Olimpiādi vidusskolēniem. Labākajiem dalībniekiem būs iespēja laimēt vērtīgas balvas no augstskolas un tās biznesa partneriem, tostarp kāds gudrs jaunietis vai jauniete iegūs galveno balvu – grantu studijām TSI. Olimpiādē aicināti piedalīties vecāko klašu skolēni un tehnikumu studenti gan no Latvijas, gan no citām valstīm. Reģistrējieties TSI mājaslapā līdz 31. martam!

“TSI ik gadu rīko Olimpiādi, lai popularizētu zinātni un augstākās izglītības nozīmi jauniešu vidū. Ar prieku atzīmējam, ka nemainīgi uz mūsu aicinājumu atsaucās daudz jauniešu, kas gatavi mēroties spēkiem. Šie jaunie cilvēki acīmredzot jau ir ieplanojuši sasniegt lielus mērķus un virzās tiem pretī”, saka TSI prorektors akadēmiskajā un zinātniskajā darbā, profesors Mihails Savrasovs, “Sākot ar pagājušo gadu mēs gatavojamies Olimpiādei īpaši rūpīgi, jo piedāvājam ļoti nopietnu galveno balvu - grantu studijām vērtībā līdz pat 22 400 eiro. Kas nozīmē, ka uzvarētājam/uzvarētājai būs iespēja studēt dubultā diploma bakalaura studiju programmā “Datorzinātnes” ar specializāciju mākslīgā intelekta jomā. Izvēloties studijas šajā programmā, balvas ieguvējs vai ieguvēja, cītīgi mācoties, pēc absolvēšanas, varēs saņemt ne tikai TSI diplomu, bet arī diplomu no vienas no prestižākajām Lielbritānijas augstskolām”.

Studiju programma “Datorzinātnes: mākslīgais intelekts” ir viena no vairākām dubultā diploma programmām, ko TSI ir izstrādājis sadarbībā ar savu stratēģisko partneri Rietumanglijas Universitāti (UWE, Bristole, Lielbritānija).

Piedalīties Olimpiādē TSI aicina 10.-12. klašu skolēnus, kā arī tehnikumu un koledžu pēdējo kursu studentus no Latvijas un ārvalstīm. Sacensības notiks tiešsaistē. Papildus izredzēm vinnēt vērtīgas balvas, tā arī ir iespēja pirms eksāmeniem pārbaudīt savas zināšanas divos virzienos:

Inženierzinātnes

  • Matemātika
  • Programmēšana
  • Robotika (konkurss)

Sociālās zinātnes

  • Matemātika
  • Ekonomika - Angļu valoda

Labākos dalībniekus gaida arī balvas no TSI sadarbības partneriem, individuālas atlaides studijām TSI un citi pārsteigumi. Olimpiādi atbalsta: TietoEVRY, CLARITY, C.T.Co, ABB, Mile Logistics.

Uzziniet vairāk par Olimpiādi un reģistrējieties šeit.

Reģistrācija turpināsies līdz ceturtdienai, 31. martam, plkst. 21.00. Olimpiādes uzdevumus dalībnieki risinās sestdien, 2. aprīlī, no plkst. 10.00 līdz 15.00. Uzvarētāji tiks paziņoti 14. aprīlī.

Piepildi savu sapni un atver durvis jaunai iespējai!

Transporta un sakaru institūts (TSI) ir privāta augstskola, kas jau vairāk kā 20 gadu garumā gatavo pieprasītus speciālistus. Institūts piedāvā tehnisko novirzienu studiju programmas tādās jomās kā transports un loģistika, aviācija, robotika un elektronika, datorzinātnes un telekomunikācijas un vadībzinātne. Studiju programmas apgūstamas angļu un latviešu valodās.