Zināms, kad nākamajā mācību gadā notiks centralizētie eksāmeni

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ministru kabinets šodien apstiprināja 2022./2023.mācību gada valsts pārbaudes darbu norises laikus.

Pamatizglītības līmeņa latviešu valodas eksāmena rakstu daļa norisināsies 2023.gada 16.maijā un mutvārdu daļa būs no 16.maija līdz 19.maijam. Matemātikas eksāmens norisināsies 24.maijā. Svešvalodas eksāmena rakstu daļa norisināsies 1.jūnijā un mutvārdu daļa notiks 1.jūnijā un 2.jūnijā. Starpdisciplinārie valsts pārbaudes eksāmens notiks 6.jūnijā.

Vidējās izglītības līmeņa latviešu valodas eksāmena optimālajā mācību satura apguves līmenī rakstu daļa norisināsies 22.maijā, mutiskā daļa - no 22.maija līdz 24.maijam, bet augstākajā mācību satura apguves līmenī rakstu daļa norisināsies 22.maijā, mutiskā daļa - 24.maijā un 25.maijā. Matemātikas eksāmens norisināsies 15.maijā.

Vidējās izglītības līmeņa angļu valodas eksāmena, gan augstākajā gan optimālajā mācību satura apguves līmenī, rakstu daļa norisināsies 9.maijā. Optimālajā līmenī mutvārdu daļa būs no 9.maija līdz 11.maijam, augstākajā līmenī - 11.maijā un 12.maijā. Franču valodas eksāmens būs 10.maijā, vācu valodas būs 11.maijā un krievu valodas būs 12.maijā.

Kā skaidro Izglītības un zinātnes ministrija, būtisks nosacījums bijis neatļaut divu vai vairāku eksāmenu kārtošanu 24 stundu periodā, lai sargātu jauniešu fizisko un emocionālo veselību.

Svarīgākais