Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Aizvadītajā nedēļā visvairāk skolēnu attālināti mācījās Rīgā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Aizvadītajā nedēļā attālinātās mācības pamatskolas un vidusskolas posmā visvairāk noteiktas Rīgā, informē Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga.

Pirmsskolas izglītībā piecgadniekiem un sešgadniekiem no 10.janvāra līdz 14.janvārim Covid-19 dēļ karantīnā visvairāk bija devušās grupas no bērnudārziem Rīgā, Jelgavā, Liepājā, Ogrē un Tukuma novadā.

Kopumā Latvijā pirmsskolas izglītības līmenī piecgadniekiem un sešgadniekiem saslimšanas ar Covid-19 dēļ karantīna bija noteikta 1,09% bērnudārzu grupu. Vēl 2,65% bērnudārzu grupu karantīna bija noteikta daļēji. Šie abi rādītāji ir augstāki nekā iepriekšējā nedēļā.

Pamatizglītības līmenī attālinātajās mācībās visvairāk bija nosūtīti Rīgas un Daugavpils skolu 1.-6.klašu skolēni.

Kopumā pamatizglītības posmā attālināti mācījās 5,92% no visa klašu skaita, kas ir vairāk nekā iepriekšējā nedēļā. Savukārt vēl 2,64% klašu attālināti mācījās daļa skolēnu.

Savukārt vidējo izglītību visvairāk attālināti apguva daļa Rīgas skolēnu. Visā Latvijā attālinātās mācības bija noteiktas 1,72% no klašu skaita un vēl 4,81% gadījumos - daļa no klasēm, kas bija lielāki rādītāji nekā iepriekšējā nedēļā.

Attālinātās mācības bija noteiktas arī daļā profesionālās izglītības iestāžu. Pamatizglītībā 13 gadījumos attālināti mācījās daļa klases un sešos gadījumos - visa klase, savukārt vidējā izglītībā attālinātās mācības noteiktas 14 klasēm pilnībā, kā arī 21 klasei - daļēji.

Visvairāk attālināti profesionālo izglītību apgūst Rīgas, Ogres un Siguldas novadu skolēni - daļa no klases pamatizglītībā un vidējā izglītības līmenī.