Rīgā atklāj Š.Dubnova Ebreju vidusskolas jaunās telpas

© F64

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), viņa vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC), Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko svinīgi atklāja Šimona Dubnova Rīgas Ebreju vidusskolas jaunās telpas Miera ielā 62.

„Ir piepildījies Latvijas ebreju sen lolotais sapnis – Šimona Dubnova Rīgas Ebreju vidusskola ir ieguvusi lieliskas telpas pilsētas centrā. Tas sniedz mums iespēju nodrošināt jauno paaudzi ar vislabāko un vismodernāko izglītību un tādā veidā veicināt mūsdienīgas kopienas attīstību”, atklāšanas svētkos uzsvēra Arkādijs Suharenko, Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: „Esmu gandarīts, ka šajā sasaukumā mēs esam atšķetinājuši līdz šim ilgu laiku nerisinātu problēmu un sagādājam pienācīgas telpas Rīgas Ebreju vidusskolai.”

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks: „1989.gadā dibinātā Šimona Dubnova Rīgas Ebreju vidusskola bija pirmā ebreju skola visā bijušajā Padomju Savienībā, arī pirmā mazākumtautību skola Latvijā. Šogad, 21 gadu vēlāk, mēs visi varam svinēt skolas otro dzimšanas dienu, jo Rīgas tikusi pie jaunām, skaistām un mūsdienīgām mājām, ar ko arī vēlos apsveikt gan skolas audzēkņus, gan pedagogus”.

Īpašu apsveikumu skolas atklāšanas svētkos bija atsūtījis arī Izraēlas prezidents Šimons Peress.

Skolas svinīgā atklāšana zīmīgi sakrīt ar laiku, kad ebreji visā pasaulē svin Hanuku jeb Gaismas svētkus.

Rīgas Ebreju vidusskola līdz šim darbojās vienlaikus divās ēkās Rīgā. Tas būtiski apgrūtināja gan mācību procesa organizēšanu, gan kavēja izglītības iestādes attīstību un izaugsmi.

Šogad pēc Rīgas domes iniciatīvas skolai piešķirtas jaunas, renovētas telpas Miera ielā 62. Ēkas remontdarbos pašvaldība ieguldījusi 861 200 latu. Ar Latvijas ebreju kopienas un Vispasaules ebreju izglītības organizācijas ORT atbalstu vidusskolas klašu telpās tiks izvietots arī moderns aprīkojums – iekārtota datorklase, datorizētas fizikas un ķīmijas laboratorijas, ierīkotas interaktīvās tāfeles, kā arī izveidots īpašs tehnoloģiju centrs, kurā bērni varēs apgūt robotu tehniku.

Līdz ar jaunajām telpām Š.Dubnova Rīgas Ebreju vidusskolai būs iespēja papildus organizēt arī pirmsskolas izglītības grupas, palielināt skolēnu skaitu, kā arī ieviest kvalitatīvas izmaiņas mācību saturā.