Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Katrs piektais izglītības iestādēs nodarbinātais ir revakcinējies

© f64.lv, Reinis Hofmanis

Katrs piektais izglītības iestādēs nodarbinātais Latvijas iedzīvotājs ir revakcinējies, liecina izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) ieraksts mikrobogošanas vietnē "Twitter".

Viņa informēja, ka 1.javārī revakcinēti bija jau 22% no izglītības iestādēs strādājošajiem.

Muižnieces ieskatā tas ir labs rādītājs, "salīdzinot ar nepilniem 15% sabiedrībā kopumā".

Savukārt labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP) "Twitter" informēja, ka valsts sociālās aprūpes centros balstvakcinācijas aptvere uz 1.janvāri klientu vidū sasniedza jau 47%, savukārt darbinieku vidū - 18%.

Arī pašvaldību sociālās aprūpes centros revakcinācijas līmenis pieaug - balstvakcīnu saņēmuši 39% klientu u 20% darbinieku.

Eglītis uzskata, ka minētais apliecina Labklājības ministrijas "sistemātiska darba rezultātu", tā pasargājot centru seniorus un darbiniekus no smagas slimības gaitas.

Kā ziņots, kopumā Latvijā vakcinācijas pret Covid-19 kursu, saņemot abas potes vai "Johnson & Johnson" (J&J) gadījumā - vienu poti, noslēdzis jau 1,266 miljoni iedzīvotāju. Savukārt vakcinācijas procesu līdz šim sākuši 1,317 miljoni iedzīvotāju.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju, tātad līdz šim kopumā vismaz pirmo poti vai J&J vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 69,98% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 67,3% iedzīvotāju, no kuriem balstvakcīnu saņēmuši 22,2%.

Balstvakcinācijas aptvere visu iedzīvotāju vidū ir sasniegusi 14,93%, vakcīnas papildu devu saņemot 281 238 cilvēkiem.