Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Latvija saņēmusi dāsnu ziedojumu no Austrālijas - 1 miljonu dolāru

© Pixabay.com

Nodibinājamā "Vītolu fonds" pirms Ziemassvētkiem ienāca testamentārais novēlējums 1 miljona Austrālijas dolāru apmērā. Ziedojums pārsteidz ne tikai ar savu apjomu, bet arī ziedotājas pēdējā gribas apliecinājumā pausto vēlmi palikt anonīmai, vēsta Vītolu fonds.

“Lai klusē tas, kas devis; lai runā tas, kas saņēmis,” sekojošiem Plūtarha vārdiem varētu raksturot ziedojumu, ko Vītolu fonds saņēmis teju Ziemassvētkos.

Labdarība vienmēr ir tik pieticīga, lai tā ļautu sadzirdēt pat visklusākos saucienus pēc palīdzības, tomēr konkrētais gadījums atspoguļo dvēseles skaidrību visā tās dziļumā. Sirds, kas nealkst atzinības vai pateicības, tikai apziņu, ka dotais sasniedz izvēlēto mērķi.

Cienot ziedotājas gribu, fonds nevar atklāt sīkākas ziņas, tomēr jānorāda, ka ziedotāja ir Austrālijas latviete, kura strādājusi pavisam parastu darbu un, mūžībā aizejot, ziedojusi savā dzīvē uzkrāto.

Zīmīgs ir šis laiks, kad, gaidot krītošas zvaigznes, esam piedzīvojuši patiesu brīnumu, kura apmērus pilnībā ir neiespējami aptvert, tomēr tā izstarotā gaisma dos spēku un cerību daudziem jo daudziem jauniešiem gadiem ilgi. Saņemtais ziedojums nav tikai ārkārtīgi lielas labestības piemērs, tas ir patriotisms un Tēvzemes mīlestība, kas klusā nodomā turpinās piepildījumu caur jaunu cilvēku dzīvēm.

Vītolu fonds saka vislielāko paldies par šo dāvanu, kura pasniegta visai Latvijai, jo ikkatrs izglītots jaunietis ir neatsverama vērtība mūsu valstij!