Daugavpilī atstādināti 48 nevakcinēti izglītības iestāžu darbinieki

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Saistībā ar prasību vakcinēties pret Covid-19 Daugavpilī darbu pametuši 20 izglītības iestāžu darbinieki, lielākā daļa no viņiem ir pedagogi, liecina pilsētas Izglītības pārvaldes apkopotā informācija.

Saistībā ar prasību vakcinēties pret Covid-19 kopumā 18 pilsētas izglītības iestādēs - piecās skolās un 13 bērnudārzos - nekādas pārmaiņas nav notikušas, jo visiem darbiniekiem ir Covid-19 sertifikāti.
Taču jaunie noteikumi ieviesuši korekcijas citās 28 pilsētas izglītības iestādēs - 14 skolās un 14 pirmsskolas izglītības iestādēs. Pilsētas izglītības iestādēs pavisam atstādināti 48 darbinieki - 21 pedagogs un 27 tehniskie darbinieki. Lielākā daļa atstādināto strādā bērnudārzos.

Savukārt lēmumu pārtraukt darba tiesiskās attiecības vakcinācijas dēļ pieņēmuši 20 darbinieki - 13 pedagogi no kopumā 11 skolām, kā arī septiņi tehniskie darbinieki - četri skolās un trīs bērnudārzos.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova uzsver, ka, neraugoties uz to, ka daļa pedagogu nevar piedalīties mācību procesā, visās iestādēs mācības norit pēc plāna. Esošie pedagogi sadalīja savā starpā lielāko daļu slodzes, bet ir pieņemti darbā arī daži jauni pedagogi.

Kopumā 95% Daugavpils izglītības iestāžu pedagoģisko un tehnisko darbinieku ir ar Covid-19 sertifikātiem. Vēl 3% ir sākuši vakcinēšanos un iegūs sertifikātu līdz 15.decembrim.

Šīs nedēļas sākumā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) Latvijas Radio pauda, ka vakcinēšanās prasības ieviešana skolotājiem nav radījusi dramatisku situāciju skolās.

Politiķe atzina, ka valstī ir atsevišķas izglītības iestādes ar lielāku nevakcinēto pedagogu īpatsvaru. Oktobrī veiktajā aptaujā ticis noskaidrots, ka obligātās vakcinēšanās prasības dēļ darbu ir gatavi pamest 5% pedagogu. "Kopumā dramatiskas situācijas, mūsuprāt, nav," izteicās ministre.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.