Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Šadurskis: Pedagogu vēstules īstā vieta ir papīrgrozā

© tv24.lv

Uztraucoties par situāciju pēc 15.novembra, kad noslēgsies "lokdauns", 556 pedagogi izsūtījuši atklāto vēstuli. Komentēt šo vēstuli lūgts bijušais izglītības un zinātnes ministrs, tagadējais deputāts Kārlis Šadurskis raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu". Deputāts izteicies kritiski.

556 skolotāji, pagalvojot, ka cīnās par savām cilvēktiesībām, atklataja vēstulē, kura izsūtīta gan valdībai, gan medijiem un citām institūcijam, pauz bažas par to, kāda situācija var rasties pēc 15.novembra, kad direktori varēs atbrīvot no darba skolotājus, tehniskos darbiniekus, kuri nebūs uzsākuši vakcināciju.

Deputāts Kārlis Šadurskis, komentējot šo vēstuli, raidījumā apgalvoja: "Saprotu, ka šie pedagogi pārsvara ir vēlejušies palikt anonīmi, šaja vēstulē. Līdz ar to es uzskatu, ka šīs vēstules īstā vieta ir papīrgrozā."

Turpinot komentāru par pedagogu vēstuli, par to, ka pedagogi palikuši anonīmi, lai izvairītos no iespējamām represijām, deputāts norādījis, ka "ir jābūt absolūti slimam", lai domātu, ka šobrīd ir tāds režīms, kurā jabaidās no represijām.

"Pedagogiem ir pienākums vakcinēties. Ko šāds vakcinācijas pretinieks vispār var iemācīt bērnam." teica Šadurskis.