Jaunnedēļ deputāti spriedīs par izglītības un kultūras iestāžu darbību Covid-19 ārkārtējās situācijas laikā

© Vladislavs Proškins / F64

Nākamajā nedēļā, 26.oktobrī, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā iecerēts spriest par izglītības un kultūras iestāžu darbību Covid-19 ārkārtējās situācijas laikā.

Deputāti kopā ar dažādu institūciju pārstāvjiem runās par jautājumiem, kas skar vakcināciju, testēšanu, darba tiesiskās attiecības, ja darbinieks nav vakcinēts, izglītības iestāžu darbību, kultūras iestāžu darbību u.c.

Uz sēdi uzaicināti Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Veselības ministrijas, Labklājības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Latvijas Nacionālā kultūras centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Koledžu asociācijas, u.c. organizāciju pārstāvji un eksperti.

Komisijas sēde notiks attālināti.

Kā ziņots, Latvijā līdz 11.janvārim ieviesta ārkārtējā situācija, savukārt līdz 15.novembrim - lokdauns, kas paredz, ka nenotiek nekādi pasākumi, savukārt skolēniem pagarināts rudens brīvlaiks, bet tad sekos attālinātās mācības vairumam izglītojamo.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais