Nevakcinētajiem studentiem jāizvācas no kopmītnēm

© Ekrānšāviņš

Ja studnets nespej uzrādīt Covid-19 sertifikātu par vakcinēšanos vai izslimošanu, jāizvācās no kopmītnēm. Tāpat tādiem studentiem nav iespejams turpināt mācības, jo studēt klātienē ar negatīviem testiem vairs nav iespējams, vēsta TV3 ziņās.

No Rīgas tehniskās universitātes (RTU) dienesta viesnīcās dzīvojošajiem 1500 studentiem nevakcinēti ir 30. Viņiem tagad jākravā mantas un jādodas prom. Visgrūtāk ir studentiem no attālākajiem reģioniem, kuriem īres cenas Rīgā ir par augstu. Lai daļa nevakcinēto nepaliktu bez pajumtes, RTU viņiem uz dažām dienām, kamēr atrod ko piemērotu, ierāda nakšņošanai no visiem izolētas telpas.

Savukārt, no Latvijas Universitātes (LU) piecām dienesta viesnīcām lūgts izvākties 20 nevakcinētiem studentiem. Viņiem šodien nobloķētas ieejas kartes. Pirms tam gan jauniešu vecāki zvanījuši un lūgušies neizlikt viņu bērnus uz ielas.

Par Latvijas Universitātes dienesta viesnīcām atbildīgā uzskata, ka, liekot no dienesta viesnīcām izdzīt nevakcinētos studentus, valdība radījusi pat epidemioloģiski riskantāku situāciju. Tagad šie jaunieši naudas taupīšanas dēļ, visticamāk, īrēs dzīvesvietu ar skaitliski vairāk cilvēkiem vienā dzīvoklī nekā savas universitātes viesnīcā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.