75% izglītības darbinieku ir saņēmuši poti pret Covid-19

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Izglītības iestādēs strādājošo vakcinācijas pret Covid-19 aptvere sasniegusi 75%, par jaunākajiem vakcinācijas datiem mikroblogošanas vietnē "Twitter" informēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Salīdzinot ar nedēļu iepriekš, vakcinēto īpatsvars ir pieaudzis par vienu procentpunktu. Jau ilgstoši vakcinēto īpatsvars palielinās lēnā tempā, ik nedēļu pieaugot par vienu vai diviem procentpunktiem.

Pirmsskolas izglītības līmenī pret Covid-19 vakcinējušies 67% strādājošo, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Vispārējās izglītības un augstākās izglītības līmeņos vakcinējušies 78% un 87%, kas attiecīgi ir par vienu procentpunktu vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Vienlaikus jauniešu vidū pret Covid-19 vakcinējušies 49%. Bērni vecumā no 12 līdz 15 gadiem vakcinējušies 33%, no 16 līdz 17 gadiem - 48%, bet 63% īpatsvars fiksēts 18 gadus veciem jauniešiem. Savukārt no 19 līdz 24 gadiem pret bīstamo vīrusu sapotējušies 59%.

Latvijā

Valdības rosinātās izmaiņas Latvijas pensiju sistēmā mudinās 33 % iedzīvotāju domāt par papildu uzkrājumu veidošanu vai investīcijām, taču 24 % no tiem uzkrājumus vai ieguldījumus plāno veikt ārpus pensiju sistēmas, liecina bankas Citadele veiktā iedzīvotāju aptauja.

Svarīgākais