Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Covid-19: karantīnā devusies vismaz viena klase pusē no Rīgas skolām

© Romāns Kokšarovs/F64

Galvaspilsētā Covid-19 pašlaik skāris pusi no visām skolām, kurās karantīnā devusies vismaz viena klase, piektdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma.

Infekcija atklāta 52 mācību iestādēs no 104. Lielākā daļa no inficētajiem ir skolēni, un pašlaik attālināti mācās 82 klases.

"Vakcinētie apmeklē skolu klātienē, bet tiem bērniem, kas ir nevakcinēti, ir noteikts attālināts mācību process. Un skola mācības viņiem nodrošinās attālināti," raidījumam pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa.

Viņa arī norādīja, ka laboratorijas savlaicīgi nesniedz ziņas par Covid-19 testu rezultātiem. Tāpēc daudzās skolās arī nevar savlaicīgi "izķert" inficēšanās gadījumus.

"Mums ir problēmas ar "MFD" laboratoriju, no kuras ziņas pienāk novēloti. Diemžēl nevis 24 stundu laikā, bet vairāk nekā 48 stundu laikā par pozitīviem konstatētiem gadījumiem. Bet tas nebūtu pieļaujams," norādīja Pēterkopa.

Domes departamentā informēja, ka trešdien galvaspilsētā bija 49 klases, kas mācījās attālināti, savukārt piektdien to bija jau 82.