Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Karantīnā Daugavpilī un Jelgavā nonākušas gandrīz 20 klases

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Konstatēto Covid-19 gadījumu dēļ Daugavpilī un Jelgavā attālināti mācās 17 klases dažādās izglītības iestādēs, liecina pašvaldību apkopotā informācija.

Jelgavas Spīdolas valsts ģimnāzijā ir četras klases, kurās mācību process tiek nodrošināts attālināti. Jelgavas 4.vidusskolā, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā un Jelgavas Valsts ģimnāzija attālināti mācās trīs klases. Pa vienai klasei, kurai noteikta karantīna, ir arī Jelgavas Pārlielupes pamatskolā, Jelgavas pamatskolā "Valdeka"-attīstības centrā, Jelgavas 5.vidusskolā un Jelgavas Centra pamatskolā.

Arī Daugavpilī attālināti mācās 17 klases, lai arī vēl nedēļas sākumā karantīna bija noteikta tikai četrām klasēm divās izglītības iestādēs.

Rēzeknē Covid-19 izplatība izglītības iestādēs ir zemāka, un pašlaik zināms par pieciem saslimšanas gadījumiem. Līdz ar to divas klases mācās attālināti, bet trīs - daļēji attālināti.

Līvānu novadā, kur saslimstības rādītāji uz 100 000 iedzīvotāju ir augstākie Latvijā, Covid-19 ir konstatēts septiņiem izglītojamajiem un trim pedagogiem. Attālināti pašlaik mācās trīs klases divās izglītības iestādēs, bet karantīna noteikta sešiem darbiniekiem.