Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Skolēnu testēšanā turpinās haoss; daļai bērnu jaunās kārtības dēļ liegta piedalīšanās pulciņos

© Oksana Džadana/F64

Skolās turpinās siekalu analīžu paraugu nodošana Covid-19 testiem. Kārtība ir mainīta, taču problēmu nav mazāk. Jaunās kārtības dēļ daļa bērnu netiek ielaisti mākslas, mūzikas, sporta un citās profesionālās ievirzes skolās.

Izglītības ministrija kopā ar Veselības ministriju pārrunājušas konkrēto situāciju un aicina interešu izglītībā ielaist bērnu, kas sagādājis zīmi no skolas. Jo citu variantu diemžēl neesot, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis Jānis Aizpors skaidroja: "Datiem ir jābūt iekšā. To paredz noteikumi. (..) Nu tāda ir reālā situācija, tāpēc šodien vienojāmies, ka kā pārejas risinājums tas varētu būt, bet, protams, tas nevar būt mūžīgi un ilglaicīgi."

LTV Ziņu dienesta korespondentes Vitas Anstrates veidotajā sižetā stāstīts par desmitgadīgo Laumu, kua kopš pirmās klases spēlē basketbolu. Par aizraušanos ar šo sporta veidu liecina arī viņas apģērbs. Meitene mācās Rīgas Ziepniekkalna sākumskolā, kurā skolēnu testēšanu nodrošina "MFD" laboratorija. Skolai tā pavēstījusi, ka uz 1. septembri nevienam bērnam koronavīrusa nav, bet vecākiem individuālas atbildes tā arī nesniegšot.

Līdz ar to Lauma uz skolu doties drīkst, bet basketbolu spēlēt ne.

"Šis laiks, kas ir pavadīts mājās, visiem ir ļoti grūts. Tāpēc bērni ir kā ķīlnieki. Jo grūti ir viņiem paskaidrot, ka te tu drīksti iet un viss ir kārtībā, bet tur tu nedrīksti iet, jo mēs nevaram dabūt kaut kādu papīru. Tad es saprotu, ka nav nekāda mehānisma, lai bērns tiktu. Jo bērni ļoti pārdzīvo. Viņi grib," raidījumā sacīja Laumas tētis Uģis Sala.