Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Muižniece aicina izbaudīt klātienes laiku skolā un cer, ka izdosies tās saglabāt atvērtas

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) aicina izbaudīt klātienes laiku skolā, jo tas ir būtisks posms ceļā uz dzīves lielajiem mērķiem, teikts ministres apsveikumā jaunajā mācību gadā.

"Jā, pagājušais gads bija digitālo prasmju apgūšanas gads. Tāpēc novēlu, lai arī šajā gadā ik dienu izdodas apgūt ko jaunu un aizraujošu," atzīst Muižniece un novēl šajā svētku dienā, lai visiem dzirkstošs satikšanās un kopā būšanas prieks.

"Jūs tik ilgi esat gaidījuši šo brīdi - kad varat atvērt skolas durvis, kad skolotāji var sagaidīt bērnus pie klasēm, kad skolēni var skolotājiem pasniegt ziedus, kad var satikt draugus un klases biedrus, un protams, kad pirmklasnieki pirmo reizi var apsēsties skolas solā," teikts ministres apsveikumā.

Par studentiem runājot, ministre atzina, ka katrs no viņiem būs nākamais speciālists, kurš vairos Latvijas labklājību. Tāpēc viņiem tika novēlēta neizsīkstoša enerģija ne tikai studijām, bet arī sabiedriskajai dzīvei.

Savukārt skolotājus ministre aicināja apzināties, ka skolēni un studenti ir vislabākie. "Un arī jūs viņiem esat vislabākie. Jo katrs jūsu vārds, vai katra jūsu doma var skolēnus, jauniešus, studentus pacelt spārnos un iedvesmot. Viss, ko jūs darāt - ir mūsu bērniem un nākotnei," uzskata ministre.

Tomēr lielu pateicību par to, ka visi pagājušajā gadā vairāk vai mazāk bija skolotāji, ministre pauda vecākiem. "Tāpēc izbaudiet šo laiku, kad bērni atkal var iet uz skolu un jūs atkal varat būt vienkārši vecāki un uzticēties, ka skolotāji kā jomas profesionāļi zina - ko un kāpēc dara," sacīja Muižniece.

Noslēgumā viņa novēlēja ikvienam, kura dzīvē izglītības joma aizņem kaut visnelielāko sirds stūrīti - sākt šo mācību gadu ar optimistisku skatījumu un ar cerību, ka visiem kopā izdosies saglabāt drošas un atvērtas skolas.

Jau ziņots, ka jaunajā mācību gadā 672 izglītības iestādēs skolas solos sēdīsies 218 773 skolēni, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) informācija.

Dati par izglītojamo skaitu gan var tikt precizēti pēc 5.septembra, kad skolas būs ievadījušas informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS).

Jaunajā mācību gadā pašvaldībās darbu sāks apmēram 40 sākumskolas, 235 pamatskolas, 277 vidusskolas, tajā skaitā ģimnāzijas, kā arī 44 speciālās izglītības iestādes, viena vakara un neklātienes skola un trīs profesionālās pamata un vidējās izglītības iestādes.