Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Īsi pirms mācību gada sākuma Rīgā un Pierīgā trūkst teju 500 izglītības iestāžu darbinieku

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šī gada augusta beigās Rīgā un Pierīgā izglītības iestādēs brīvas ir 495 vakances, kurās meklē gan pedagogus, gan tehniskos darbiniekus, liecina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta publiskotā informācija. 

Pedagogu trūkst gan virknē sākumskolu un vidusskolu, gan pirmsskolas iestādēs. Norādīto skolu ir ļoti daudz un to vidū ir gan mazākas, gan lielākas skolas. Tomēr lielākais darbinieku iztrūkums ir Rīgas skolās, savukārt Pierīgas skolās brīvo vakanču skaits ir mazāks.

Visvairāk Rīgā un Pierīgā meklē tehniskos darbiniekus - kopumā trūkst 140 tehniskie darbinieki. Starp tehniskajiem darbiniekiem vairums meklē dažādu specializāciju skolotāju palīgus, lietvežus, apkopējus, sētniekus un garderobistus. Otrs lielākais pieprasījums ir pēc pirmsskolas skolotājiem, kuri šobrīd kopumā trūks 98 vietās.

Savukārt 49 vakances ir tukšas kategorijā "Citi". Šajā kategorijā izglītības iestādes meklē speciālās izglītības skolotājus, pagarinātās dienas grupas skolotājus, metodiķus, medicīnas māsas, logopēdus, audiologopēdus, kā arī sociālos pedagogus.

Izglītības iestādes meklē arī pavārus, pedagogu palīgus, direktoru vietniekus, tautas deju kolektīva vadītājus, dežurantus, karjeras konsultantus, dažāda veida asistentus un arī audzinātājas.

Sākumskolā trūkst 36 izglītības darbinieku. Tāpat izglītības iestādēs trūkst 22 latviešu valodas skolotāji, 21 angļu valodas skolotājs un 21 mūzikas skolotājs. Tāpat brīvas ir 18 matemātikas skolotāju vakances, kā arī 15 informātikas skolotāji.

Katrā pa desmit skolotājiem trūkst gan mājturības jomā, gan sportā, gan krievu valodā, bet deviņi skolotāji trūkst gan vācu valodā, bioloģijā un ķīmijā. Astoņi skolotāji trūkst vēstures stundām.

Trīs pedagogi trūkst gan ģeogrāfijas, gan fizikas stundām, divi - vizuālā mākslā, bet pa vienam trūkst franču valodā un ekonomikā.

Pirms diviem gadiem Rīgā ap šo laiku brīvas bija 385 pedagogu darbavietas, kas ir par 110 vakancēm mazāk nekā šogad.