Pēc 110 apelāciju izskatīšanas centralizēto eksāmenu rezultāti mainīti 20 gadījumos

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Noslēdzoties centralizēto eksāmenu apelācijas periodam, Valsts izglītības un satura centrs (VISC) kopumā saņēma 110 apelācijas, no kurām pārbaudes darba rezultāts tika mainīts 20 gadījumos, aģentūrai LETA atklāja VISC.

Apelācijas pēc centralizētajiem eksāmeniem tika saņemtas no 102 personām.

LETA jau ziņoja, ka pirmajā nedēļā pēc centralizēto eksāmenu sertifikātu saņemšanas VISC saņēma 75 apelācijas no 70 skolēniem, kuri lūdza pārskatīt eksāmenu vērtējumu.

Šogad iesniegto apelāciju skaits pirmajā nedēļā ir mazāks nekā iepriekšējos gados. Savukārt apelācijas komisija, izskatot saņemtās apelācijas, rezultātu mainījusi 13 gadījumos.

Jau iepriekš ziņots, ka 30.jūnijā izglītības pārvaldēm tika izsniegti 16 000 centralizēto eksāmenu sertifikāti tiem jauniešiem, kuri pamattermiņā kārtoja centralizētos eksāmenus par vispārējās vidējās izglītības programmas apguvi. Šogad, lai saņemtu atestātu par vidējo izglītību, skolēniem bija jākārto latviešu valodas, matemātikas un pēc izvēles viens svešvalodas eksāmens.

Obligātos eksāmenus vidēji kārtoja 14 000 izglītojamo, no kuriem latviešu valodas eksāmenu kārtoja - 14 229, matemātikā - 14 376, bet eksāmenu angļu valodā kārtot bija izvēlējušies 12 513 izglītojamo. Krievu valodā eksāmenu kārtoja 1766 jauniešu, vācu - 30, bet franču - trīs. Šogad izglītojamajiem nebija obligāti jākārto izvēles eksāmeni, tomēr būtisku izmaiņu izvēles centralizēto eksāmenu kārtotāju skaitā nav - Latvijas un pasaules vēsturi izvēlējās kārtot 1481 skolēns, bioloģiju - 1201, fiziku - 780 un ķīmiju - 619 skolēni.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, tika atcelta eksāmenu norise pamatskolas skolēniem, tā vietā skolēni veica diagnosticējošos darbus un mācību gadu pabeidza ar vērtējumu gadā. Lai skolēni varētu uzsākt darba gaitas, pārbaudītu savas valsts valodas prasmes, mazākumtautību izglītības programmas apguvējiem pēc pašu izvēles tika piedāvāts kārtot latviešu valodas eksāmenu. Šo iespēju izmantoja 1772 skolēni.

Svarīgākais