Cik daudzi atbalsta mācības klātienē neatkarīgi no Covid-19 saslimstības rādītājiem?

© Romāns Kokšarovs/F64

Mazāk par mēnesi atlicis līdz skolās būtu jāatgriežas to audzēkņiem Tas tā būtu bijis vienmēr, tomēr tagad joprojām nav skaidrības, ar kādiem nosacījumiem gan skolotāji, gan skolēni varēs uzsākt jauno mācību gadu. Cik daudzi atbalsta priekšlikumu mācības klātienē rīkot neatkarīgi no Covid-19 saslimstības rādītājiem?

Raidījums "900 sekundes" dalījies ar "Kantar" veiktās aptaujas datiem, kuri liecina sekojošo: šādu Izglītības un zinātnes ministrijas ieceri atbalsta vairākums jeb 77% aptaujāto.

15% ir pretējās domās un uzskata, ka mācības klātienē drīkst atsākt, tikai balstoties uz epidemioloģiskajiem datiem, bet tikmēr 8% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais