Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Pirmo reizi Latvijā studenti kārtos valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu

© f64.lv, Egons Ansbergs

Šodien apmēram 140 tiesību zinātnes studentu Latvijas augstskolās sāks kārtot elektroniskajā vidē pirmo valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, kas dažādās tiesību jomās noritēs līdz 18.jūnijam, informēja Tieslietu ministrijā.

Valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena veiksmīgai norisei ir veikti visi nepieciešamie priekšdarbi - sastādīts eksāmena grafiks, eksāmena jautājumi un uzdevumi, sagatavota elektroniskā vide, kurā studenti kārtos eksāmenu, vērtēšanas metodika, kā arī eksāmena tiesību jomu anotācijas, par kurām komisija vienojās, zinot, ka šis ir pirmais šāda veida eksāmens valstī, un atlasīti tiesību avoti eksāmena praktiskās daļas kārtošanai. Tāpat arī studenti ir informēti par obligātajām prasībām, lai tiktu pielaisti pie eksāmena kārtošanas, kā arī par eksāmena norises instrukcijām. Eksāmena laikā tiks ievērotas visas epidemioloģiskās drošības prasības.

Nākamais valsts vienotais jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmens notiks 2022.gada ziemā.

Krimināltiesībās un kriminālprocesa tiesībās eksāmens norisināsies 9.jūnijā. 11.jūnijā norisināsies eksāmens civiltiesībās, civilprocesa tiesībās un komerctiesībās, bet 14.jūnijā konstitucionālajās tiesībās, administratīvajās tiesības un administratīvā procesa tiesībās.

Starptautiskās un Eiropas Savienības tiesībās eksāmens norisināsies 16.jūnijā, bet tiesību teorijā, tiesību filozofijā un Latvijas tiesību vēsturē 18.jūnijā.