Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Piesardzības nolūkā Valmierā mācību gadu noslēgs attālināti

© Kaspars Krafts/F64

Lai arī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publicētajā sarakstā ar tām administratīvajām teritorijām, kurās epidemioloģiskie apstākļi atļauj mācību procesa īstenošanu klātienē, iekļauta arī Valmiera, piesardzības nolūkā skolēni šajā pilsētā mācību gadu noslēgs attālināti, informēja pašvaldībā.

Piesardzības un darba organizācijas nolūkā Valmieras pašvaldība sadarbībā ar izglītības iestāžu vadību lēmusi šī mācību gada noslēdzošajā darba nedēļā mācību procesu organizēt attālināti.

Mācību gada pēdējā nedēļā 1.-6.klašu skolēniem pēc individuāla laika plāna tiks organizētas Karjeras nedēļas aktivitātes. 1.-4.klašu skolēni varēs piedalīties video viktorīnā "Uzmini nu, kas tas ir?", lai interesantā veidā iepazītu dažādas profesijas. Savukārt 5.-6.klašu skolēni varēs piedalīties selfiju jeb pašiņu skrējienā pa Valmieru, orientējoties pilsētvidē un atbildot uz uzņēmumu un organizāciju sagatavotajiem jautājumiem.

Liecību izsniegšana un mācību grāmatu nodošana notiks klātienē. Skolēnus un viņu vecākus pašvaldība aicina sekot līdzi skolu vadības un klašu audzinātāju izplatītajai informācijai par konkrētu tikšanās laiku "e-klasē", mirkļsaziņas rīkā "WhatsApp" vai kādā citā komunikācijas kanālā, ko ikdienā izmanto savstarpējai saziņai ar izglītības iestādi.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad nebūs iespējams organizēt izlaiduma pasākumu ar 9. un 12.klašu absolventu sveicēju piedalīšanos. Tā vietā skolās notiks svinīga izglītības dokumenta izsniegšana, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus.

2020./2021.mācību gadā Valmieras skolu 9.klasēs mācās 334 skolēni, bet 12.klasēs - 290 skolēnu.

Jau ziņots, ka no nākamās pirmdienas 1.-6.klases un 12.klases, kā arī 7.-9.klases un 10.-11.klases pēc rotācijas principa klātienes mācības varēs rīkot 33 pašvaldības, kas ir par divām pašvaldībām vairāk nekā iepriekšējā nedēļā, liecina SPKC aktuālākā informācija.

No "drošo pašvaldību" saraksta izkrituši Baldones, Kandavas, Nīcas, Priekuļu, Salacgrīvas un Tērvetes novadi. Savukārt "drošās pilsētas" statusam vairs neatbilst Jēkabpils.

Savukārt epidemioloģiski drošo pašvaldību pulkam pievienojušies Aglonas, Ērgļu, Grobiņas, Krustpils, Lubānas un Mērsraga pašvaldības. No pilsētām klātienes mācības varēs atjaunot Valmiera.

Kopumā klātienes mācības skolēniem no dažādām klašu grupām nākamnedēļ varēs rīkot Aglonas, Aizputes, Aknīstes, Alsungas, Baltinavas, Beverīnas, Brocēnu, Burtnieku, Dundagas, Ērgļu, Grobiņas, Ilūkstes, Jaunpiebalgas, Kocēnu, Krustpils, Līvānu, Lubānas, Mazsalacas, Mērsraga, Naukšēnu, Neretas, Pārgaujas, Pāvilostas, Priekules, Raunas, Rojas, Rucavas, Rūjienas, Salas, Vaiņodes, Valkas un Varakļānu novads.

No lielajām pilsētām klātienes mācības skolēniem no dažādu klašu grupām varēs rīkot Valmiera.