Ventspilī 5.-11.klašu skolēni šo mācību gadu noslēgs attālināti

© Romāns Kokšarovs/F64

 Ventspilī 5.-11.klašu skolēni šo mācību gadu noslēgs, tikai mācoties attālināti,  informēja Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece izglītības jautājumos Jana Bakanauska.

Palielinoties saslimstības ar Covid-19 rādītājiem, Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā mācību process vispārizglītojošajā skolās tiks organizēts attālinātajā režīmā.

Pēc Bakanauskas teiktā, Ventspils pilsētas domes Izglītības komisija 5.maija sanāksmē, piedaloties visu izglītības iestāžu vadītājiem, nolēma, ka 5.-11.klašu audzēkņi līdz mācību gadu beigām mācīsies attālināti. Savukārt par 1.-4.klašu iespējām atgriezties klātienes mācībās tiks lemts, vadoties pēc aktuālās epidemioloģiskās situācijas.

12.klašu skolēni jau nākamajā nedēļā sāks kārtot eksāmenus, kas tiks organizēti klātienē, un katram skolēnam pirms ierašanās uz eksāmenu tiks veikts Covid-19 tests.

Jaunrades nama interešu izglītības nodarbības, kā arī Mākslas skolas un sporta skolas "Spars" profesionālās ievirzes izglītības nodarbības varēs notikt ārā pēc iepriekš noteikta grafika.

Bakanauska skaidroja, ka skolēniem tāpat kā iepriekš būs pieejamas individuālās konsultācijas gan klātienē skolā, gan attālināti.

Lai atbalstītu ģimenes attālināto mācību laikā, pašvaldība organizēs pārtikas paku izsniegšanu skolēniem. Patlaban skolas veic aptauju par paku nepieciešamību, bet to izsniegšana plānota 25.maijā un 26.maijā.

Skolēnu vecākiem jāseko līdzi informācijai skolvadības sistēmā "e-klase", ko izsūtīs katra izglītības iestāde atsevišķi.

Slimību profilakses kontroles centra dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Ventspilī pašlaik ir 114 cilvēki.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.