Studenti aicina Broku par prioritāti noteikt finansējuma palielinājumu augstākajai izglītībai

Latvijas Studentu apvienība (LSA) aicina jauno izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku (ZZS) par prioritāti noteikt finansējuma saglabāšanu vai iespēju robežās palielināšanu augstākajai izglītībai, aģentūru LETA informēja LSA sabiedrisko attiecību vadītāja Jurita Krūma.

Pārstāvot vairāk nekā 112 000 Latvijā studējošo tiesības un intereses, LSA aicina nekavējoši turpināt un attīstīt produktīvu sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), lai kopīgā darbā tiektos nodrošināt valsts izglītības un zinātnes nozaru ilgtspēju, kvalitāti, efektivitāti un pieejamību.

Apsveikuma vēstulē Brokam LSA novēlēts uzraudzīt pārdomātas izglītības politikas virzību valsts pārvaldē, īpaši uzsverot augstākās izglītības nozīmi valsts ekonomiskās labklājības celšanā un nākotnes zināšanu sabiedrības attīstībā. LSA kā būtiskākos ministra veicamos uzdevumus noteikusi plānoto izglītības reformu norises uzraudzību, izglītības nozarei pieejamā finansējuma apjoma palielināšanu, kā arī nepieciešamību atsākt Augstākās izglītības likuma izskatīšanu un veicināt tā pieņemšanu.

LSA valde gatava jau tuvākajā laikā vienoties ar Broku par pirmo tikšanos, lai pārrunātu LSA un IZM sadarbību tuvākajos gados, īstenojot valdības deklarācijā paustās nostādnes. Kā prioritāte tikšanās laikā tiks uzsvērta nepieciešamība saglabāt vai iespēju robežās palielināt finansējumu augstākajai izglītībai.

Svarīgākais