Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

9. klasēm notiks diagnosticējošais darbs matemātikā

© f64.lv, Ādolfs Mārtiņš Krauklis

Šodien 9.klašu skolēni pildīs diagnosticējošo darbu matemātikā.

Šajā mācību gadā 9.klases skolēniem obligāti jākārto diagnosticējošie darbi latviešu valodā un matemātikā, kā arī, pēc skolas izvēles, varēja kārtot diagnosticējošos darbus svešvalodā, Latvijas vēsturē, mazākumtautības valodā un dabaszinībās.

Šogad 9.klases skolēni mācības noslēgs 31.maijā, savukārt mācību gada noslēgums būs 11.jūnijā.

Tāpat 9.klases skolēni, kuri mācās mazākumtautību izglītības programmā, varēs izvēlēties un kārtot eksāmenu valsts valodā 19.maijā rakstu un mutvārdu daļu, bet 20.maijā - mutvārdu daļu. Izglītojamie, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevarēs kārtot minēto eksāmenu, to varēs darīt 7.jūnijā.

Lai izglītojamajiem būtu iespēja pārbaudīt savas zināšanas un pamatprasmes un pēc rezultātu iegūšanas tās pilnveidot nolūkā turpināt izglītību vidējās izglītības posmā, paredzēts, ka 9.klases izglītojamajiem aprīlī jāveic divi obligātie diagnosticējošie darbi matemātikā un latviešu valodā latviešu mācību valodas izglītības programmās vai latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmās.

LETA jau ziņoja, ka 9.klases obligātos diagnosticējošos darbus latviešu valodā un matemātikā pieteikušies kārtot apmēram 18 000 skolēnu.

Vairāk nekā 13 500 skolēnu bija pieteikti latviešu valodas latviešu mācībvalodas izglītības programmās diagnosticējošajam darbam, kura rakstu daļa notika otrdien, savukārt mutvārdu daļa - no 13.aprīļa līdz 29.aprīlim. Latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmās - rakstu daļa - 2021.gada 27.aprīlī, mutvārdu daļa - no 13.aprīļa līdz 29.aprīlim. Šo darbu plāno kārtot 4845 skolēni.

Savukārt diagnosticējošais darbs matemātikā (rakstiski) kārtos 18 488 skolēni.