Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Pēc skolēnu brīvlaika klātienes mācības 1.- 4. klasēs varēs rīkot 36 pašvaldības

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Pēc skolēnu brīvlaika no nākamās nedēļas klātienes mācības 1.- 4.klasēs varēs rīkot 36 pašvaldības, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākā informācija. 

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, epidemioloģiski drošo pašvaldību sarakstam no nākamās nedēļas pievienosies Aglonas, Aizputes, Apes, Auces, Burtnieku, Cēsu, Iecavas, Jēkabpils pilsēta, Kocēnu, Krustpils, Mazsalacas, Priekuļu, Ropažu, Rūjienas, Saulkrastu, Skrīveru, Tērvetes, Vārkavas un Vecpiebalgas novadi.

Savukārt "drošās skolas" principiem vairs neatbilst Ciblas, Kuldīgas, Neretas, Salas un Sējas novadi.

IZM kritērijam par 14 dienu kumulatīvo saslimstību ar Covid-19, kas ir nepārsniedz 250 saslimušos uz 100 000 iedzīvotāju, patlaban atbilst Aglonas, Aizputes, Alsungas, Apes, Auces, Burtnieku, Cēsu, Durbes, Iecavas, Jaunjelgavas, Jaunpiebalgas, Jēkabpils, Kandavas, Kocēnu, Krustpils, Mazsalacas, Mērsraga, Nīcas, Pārgaujas, Pāvilostas, Pļaviņu, Priekuļu, Ropažu, Rucavas, Rundāles, Rūjienas, Saulkrastu, Skrīveru, Skrundas, Strenču, Tērvetes, Vārkavas, Vecpiebalgas, Vecumnieku un Viesītes novadi. Tāpat klātienes mācības var rīkot arī vienā lielajā pilsētā - Jēkabpilī.

Salīdzinoši pirms nedēļas "drošās skolas" principam atbilda Alsungas, Ciblas, Durbes, Ērgļu, Jaunjelgavas, Jaunpiebalgas, Jēkabpils, Kandavas, Kuldīgas, Mērsraga, Neretas, Nīcas, Pārgaujas, Pāvilostas, Pļaviņu, Rucavas, Rundāles, Salas, Sējas, Skrundas, Strenču, Vecumnieku un Viesītes novadi.

Jaunais pašvaldību saraksts stāsies spēkā 22.martā.

LETA jau ziņoja, ka no 22.februāra tika atsāktas klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem pašvaldībās, kas atbilstoši valstī noteiktajiem kritērijiem uzskatāmas par epidemioloģiski drošākām. Tomēr, pašām izvērtējot epidemioloģisko situāciju novadā un apkārtējās pašvaldībās, pašvaldības klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem vienā vai vairākās skolās var arī neatsākt.

Ministri vienojās, ka atsevišķos gadījumos, vadoties no epidemioloģiskajiem apstākļiem, kas mazina Covid-19 izplatības riskus, mācību procesu klātienē 1.-4. klasē var nodrošināt arī tad, ja 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 200, bet ne vairāk kā 220, lemjot par klātienes mācību atsākšanu konkrētajā administratīvajā teritorijā.

Savukārt, ja saslimstības rādītājs ir ne vairāk par 250, var lemt par klātienes mācību turpināšanu konkrētajā administratīvajā teritorijā. Situācijas izvērtējums tiks balstīts uz vairākiem epidemioloģiskajiem kritērijiem, to skaitā jaunatklāto Covid-19 gadījumu ģeogrāfiskais sadalījums, to sasaiste ar konkrētām iestādēm, uzņēmumiem, mājsaimniecībām, pasākumiem, vienlaikus vērtējot tos kontekstā ar iespējamu ietekmi uz izglītības procesa organizāciju.