Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Skolās atļautas klātienes konsultācijas bērniem, kuriem ir mācību vai tehnoloģiskās grūtības

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

No šodienas Latvijas skolās būs atļautas klātienes konsultācijas visos skolas vecumposmos, iepriekš informēja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Konsultācijas būs pieejamas tiem skolēniem, kuriem ir grūtības mācīties, kam ir tehnoloģiskas grūtības, kam nepieciešams psihoemocionāls atbalsts, kā arī skolu, profesionālo skolu un augstskolu beidzējiem, vēstīja ministre.

Šonedēļ plānots valdībā iesniegt lūgumu piešķirt papildfinansējumu skolotājiem konsultāciju nodrošināšanai.

Ministre arī rosinās valdību noteikt reģionālās pieejas principu klātienes mācību atsākšanai. Sadarbībā ar Veselības ministriju (VM) Izglītības un zinātnes ministrija izstrādās reģionālo pieeju un otrdien valdībai piedāvās savu skatījumu uz klātienes mācību atjaunošanu tajos novados, kuros epidemioloģiskā situācija būs gana droša.

Jau ziņots, ka valdība piektdien lēma vēl neļaut 1. un 2.klašu skolēniem atgriezties klātienes mācībās

Bija plānots, ka mācības klātienē šiem bērniem varētu atsākties pirmdien. Trešdien preses konferencē Šuplinska norādīja, ka, mācoties klātienē, jaunāko klašu skolēniem obligāti būtu jāievēro divu metru distance, jālieto sejas aizsargmaska, rūpīgi un regulāri jāmazgā rokas, kā arī skolotājiem jānodrošina regulāra telpu vēdināšana.

Tāpat skolas administrācijai būtu jāorganizē darbs tā, lai tiktu izmantotas iespējami vairākas un plašākas telpas, kur bērni var ievērot šo distanci.