Liepājas bērnudārzā "Kriksītis" Covid-19 dēļ karantīnā nonākuši 24 bērni

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Liepājas bērnudārzā "Kriksītis" konstatēti astoņi saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tādēļ divu grupu 24 bērni un divi darbinieki atrodas karantīnā, informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Saslimušo atveseļošanās notiek ģimenes ārsta uzraudzībā.

Pašvaldība atgādina, ka joprojām ikdienā visiem ir jāievēro veselības drošības pamatnoteikumi un slimības simptomu gadījumā jākonsultējas ar savu ģimenes ārstu.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Liepājas pilsētā ir sasniedzis 282 iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) datiem janvārī karantīna ir spēkā vismaz 1599 izglītojamajiem, no kuriem 83,4% ir bērnudārznieki.

Saskaņā ar Izglītības kvalitātes valsts dienesta rīcībā esošo informāciju, izglītības iestādēm noteikto obligāto pretepidēmijas pasākumu dēļ karantīna 18.janvārī spēkā bija vismaz 1599 izglītojamiem un vismaz 168 pedagogiem. Vienlaikus dati liecina, ka karantīnā visvairāk atrodas tieši pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamie - vismaz 1334 jeb 83,4% izglītojamie no kopējā skaita.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.