Pedagogu darba samaksai profesionālajās izglītības iestādēs papildus piešķirs 135 119 latus

Audzēkņu skaita pieauguma dēļ pedagogu darba samaksai profesionālajās izglītības iestādēs papildus piešķirs 135 119 latus. To paredz šodien Saeimas pieņemtais lēmums par piekrišanu likumā "Par valsts budžetu 2010.gadam" noteiktās apropriācijas pārdalei.

Saeima nolēma piekrist apropriācijas pārdalei 135 119 latu apmērā no budžeta programmas "Mērķdotācijas pašvaldībām - pašvaldību izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām" uz budžeta programmu "Profesionālās izglītības mācību iestādes".

2010./2011.mācību gada sākumā profesionālās izglītības iestādēs ir uzņemti par 677 izglītojamajiem vairāk, tādēļ ir nepieciešams nodrošināt finansējumu pedagogu darba samaksai profesionālajās izglītības iestādēs atbilstoši papildu uzņemto audzēkņu skaitam - 135 119 latus.

Šie līdzekļi tiks piešķirti no vispārizglītojošo skolu pedagogu mērķdotācijām, jo vispārizglītojošo skolās skolēnu skaits šogad samazinājies par vairāk nekā 10 000 skolēnu.

Kā ziņots, pedagogu darba samaksai un sociālās apdrošināšanas iemaksām pašvaldības līdz 2010.gada beigām varēs izlietot 72 066 422 latus, paredz septembra beigās valdības pieņemtais rīkojums par mērķdotāciju pedagogu darba samaksai un sociālo apdrošināšanas iemaksu sadali pašvaldībām.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais