Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Kultūras ministrija turpinās uzstāt uz piemaksu nodrošināšanu profesionālās ievirzes pedagogiem

© f64.lv, Oksana Džadana

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) šogad virzot jautājumu valdībā par piemaksām pedagogiem, kas nodrošina attālinātā izglītības procesa norisi, KM turpinās uzstāt uz piemaksu nodrošināšanu arī profesionālās ievirzes pedagogiem pašvaldību un privātajās kultūrizglītības skolās, norādīja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Tāpat viņa norādīja, ka KM turpina iestāties par vienlīdzīgu pieeju attiecībā uz visiem pedagogiem, kas nodrošina attālināto mācību procesu. Savukārt, lai kompensētu profesionālās ievirzes pedagogiem šo darbu par pagājušo gadu, pēc KM aplēsēm, papildu nepieciešamais finansējums sasniedz gandrīz 140 000 eiro.

Jautājot, kā šie aprēķini ir veikti, Kokale atzīmēja, ka KM provizorisko aprēķinu par pērn piemērojamām piemaksām par attālinātā darba nodrošināšanu pašvaldību un privāto dibinātāju profesionālās ievirzes pedagogiem veica, pamatojoties uz IZM izstrādātajā aprēķina tabulā noteiktajiem principiem.

Kā informēja IZM pārstāvis Klāvs Radziņš, pagājušā gada 24.novembrī Ministru Kabineta rīkojums par finansējuma sadalījumu atbalsta sniegšanai attālinātā mācību procesa nodrošināšanai vispārējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu pedagogiem ļāva sniegt vienreizēju piemaksu 1,1 miljona eiro apmērā vispārējās izglītības iestāžu 7. līdz 12.klašu pedagogiem, profesionālās izglītības iestāžu pedagogiem, kā arī 1. līdz 6.klašu pedagogiem, kas īsteno attālināto mācību procesu.

Radziņš skaidroja, ka tā kā tas bija finansējums, ko ministrija pārdalīja no sava budžeta, primāri tika nolemts atbalstīt obligāto izglītību.

Kā informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra direktores vietnieks kultūrizglītības jautājumos - Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas vadītājs Andis Groza, patlaban mācības attālināti organizē visi profesionālās ievirzes izglītības programmu skolotāji, kuru skaits sasniedz aptuveni 2800.