Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Ievērojami sarucis to klašu skaits, kas Daugavpilī mācās attālināti

© f64.lv, Kaspars Krafts

Nedēļas laikā Daugavpilī būtiski sarucis to klašu skaits, kas Covid-19 izplatības dēļ mācās attālināti, liecina pilsētas Izglītības pārvaldes apkopotā informācija uz pirmdienu.

Pašlaik attālinātais mācību process tiek nodrošināts 15 grupās sešās pirmsskolas izglītības iestādēs. No 1. līdz 4.klasei attālināti mācās 19 klases piecās skolās, kurās Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izglītojamos ir noteicis par kontaktpersonām. Pirms nedēļas tādas bija 46 klases deviņās skolās.

Savukārt individuāli karantīnā 1.-12.klasēs atrodas 146 skolēni, kurus SPKC ir noteicis par kontaktpersonām, bet pirmsskolā - 165 bērni.

Pašlaik pavisam 53 pedagogi 30 bērnudāzos un 23 skolās, kā arī 41 tehniskais darbinieks atrodas karantīnā kā kontaktpersona. 33 pedagogi ir izvēlējušies izmantot savas tiesības paņemt darba nespējas lapu.

Skolās pašlaik Covid-19 ir konstatēts 38 skolēniem, 30 pedagogiem un 11 tehniskajiem darbiniekiem. Pirmsskolas izglītības iestādēs inficējušies astoņi bērni, 18 skolotāji un 16 tehniskie darbinieki.

Vienojoties ar skolas vadību, no mājām attālināto mācību procesu pašlaik nodrošina 488 pedagogi, no tiem 483 pedagogi skolas bērniem un pieci - pirmsskolēniem. Lai skolēni un skolotāji veiksmīgi varētu organizēt attālināto mācību procesu, izglītības iestādes joprojām nepieciešamības gadījumā individuāli risina mācību procesa tehniskā nodrošinājuma problēmas.