Audzēkņu pazemošanas dēļ atceļ iesvētības Bulduru tehnikumā

Bulduru Dārzkopības vidusskolā, lai novērstu nekārtības, vakar atcelts iesvētību pasākums, aģentūru LETA informēja skolas direktors Aivars Griķis.

Viņš stāstīja, ka skolas vadība jau iepriekš bija pārrunājusi iesvētību pasākuma organizēšanu, iesakot neizmantot iesvētību pārbaudījumos pārtikas produktus un neorganizēt tādas atrakcijas, kas būtu cilvēka cieņu aizskarošas.

"Diemžēl mūsu ieteikumi netika ņemti vērā, un mums bija informācija par to, ka jaunieši jau naktī no 13.oktobra uz 14.oktobri skolas kopmītnēs bija intensīvi gatavojušies iesvētībām - tika atrasts pat raudzēts, smirdīgs ūdens, kas bija paredzēts iesvētībām. Arī vietējie audzēkņi bija ieradušies skolā agri no rīta, lai pievienotos pārbaudījumu organizētājiem. Mēs esam pārliecināti, ka kāds apzināti organizēja citus pazemojošus pārbaudījumus," stāstīja Griķis.

Lai izvairītos no nekārtībām un likumpārkāpumiem skolā, vadība pieņēma lēmumu atcelt pasākuma neformālo daļu ar pārbaudījumiem un diskotēku, kā arī lūgusi pašvaldības policijas palīdzību. Direktors stāstīja, ka policija dažus skolēnus ir iztaujājusi, bet viņš par sarunu rezultātiem vēl neesot informēts un nezinot, vai tiks piemērots administratīvais sods.

"Skolēniem ir jāapzinās, ka ļauni joki robežojas ar kriminālatbildību. Ja turpmāk skolēnus neizdosies pārliecināt, ka iesvētību pasākumam ir jābūt tādam, kur tiek pārbaudīta jauniešu erudīcija, asprātība un talanti, tas netiks organizēts," sacīja skolas direktors.

Jūrmalas Pašvaldības policijā nekādas sūdzības saistībā ar minēto neoficiālo pasākumu nav saņemtas, aģentūru LETA informēja policijas priekšnieks Māris Romanovskis. Neesot arī sāktas nekādas administratīvās vai kriminālās lietvedības. Tomēr Romanovskis apstiprināja, ka policijas rīcībā ir bijusi operatīva rakstura informācija par plānoto neoficiālo pasākumu.

Vakar no rīta apgaitā uz Bulduru Dārzkopības vidusskolu aizbraucis Jūrmalas Pašvaldības policijas nepilngadīgo lietu vecākais inspektors, kurš, veicot pārrunas ar audzēkņiem, guvis apstiprinājumu tam, ka šāds neoficiāls pasākums tomēr ir noticis. Pasākums kopumā raksturots pozitīvi, bet, neraugoties uz to, policijas darbinieki neizslēdz, ka kāda audzēkņa tiesības, iespējams, varētu būt aizskartas. Ja tiktu saņemtas jebkādas sūdzības vai iesniegumi, policija tos noteikti pārbaudītu, taču šādu sūdzību nav, uzsvēra Romanovskis.

"Neviena no klātesošajām un iesaistītajām pusēm nekādiem iesniegumiem neredz pamatu. Varbūt tas vairāk ir bijis tīri personiski - kas kuram ir paticis, kas nav paticis utt. Katrā ziņā nekāda vardarbība tur nav bijusi," aģentūrai LETA sacīja Jūrmalas Pašvaldības policijas vadītājs.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.