Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Par nelikumīgām darbībām atlaista Ozolnieku vidusskolas direktore

© Kaspars Krafts/F64

Par prettiesisku personas nodarbināšanu izglītības iestādē un fiktīvu finanšu līdzekļu apriti, maksājot atalgojumu personai, kura faktiski neveic apmaksātos darba pienākumus, no amata atbrīvota Ozolnieku vidusskolas direktore Dina Tauriņa, uzzināja novada domē.

Pašvaldībā apgalvo, ka ar Tauriņu panākta savstarpēja vienošanās par darba tiesisko attiecību izbeigšanu. Viņas atlaišanai sasaukta domes ārkārtas sēde.

"Šāda situācija nav pieļaujama nevienā no Ozolnieku novada pašvaldības iestādēm, tāpēc pašvaldība pieprasīja paskaidrojumus no visām situācijā iesaistītajām personām, kā rezultātā Ozolnieku vidusskolas direktore ir parakstījusi vienošanos par darba tiesisko attiecību izbeigšanu," uzsvēra pašvaldības izpilddirektors Andulis Židkovs.

Viņš uzskata, ka atklātie normatīvo aktu pārkāpumi rada šaubas par iestādē notiekošo procesu pārskatāmību, līdz ar to pašvaldība nevar būt pārliecināta, vai Ozolnieku vidusskolā nav pieļautas vēl citas nelikumības un finanšu mahinācijas.

"Radusies situācija, protams, ir nepatīkama, jo būs nepieciešams laiks, līdz amatā tiks apstiprināts jauns direktors. Svarīgi, lai, neskatoties uz vadības maiņu, skolā turpinātos kvalitatīvs mācību process, tāpēc pirmdien tiks lemts par direktores pienākumu izpildītāja iecelšanu, līdz konkursa kārtībā tiks atrasts jauns iestādes vadītājs," informēja izpilddirektors.

Plānots, ka domes Izglītības, kultūras un sporta daļas Izglītības nodaļas speciālisti sniegs profesionālu atbalstu skolas pagaidu vadībai, īstenojot iestādes mērķus un uzdevumus.

Vietvaras pārstāvji arī uzvēra, ka likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" 20.pants nosaka, ka par atklātajiem pārkāpumiem pašvaldībai ir pienākums nekavējoties ziņot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Tauriņa apgalvoja, ka sākumā vienošanos par atbrīvošanu no amata ir parakstījusi, taču vēlāk to atsaukusi, un uz domes sēdi vienošanās vairs nav bijusi spēkā. Taču uz sēdi viņa neesot tikusi aicināta, un viedoklis nav prasīts arī attālināti.

Bijusī direktore, kas šajā amatā pavadījusi divarpus gadus, atzina, ka divus mēnešus ir nodarbinājusi vēstures skolotāju, kas bijusi bērna kopšanas atvaļinājumā un vēlējusies saglabāt pabalstu, tāpēc viņai paredzēto atalgojumu saņēmusi cita pedagoģe.

"Kļūdas var gadīties katram no mums. Es arī pati vērsīšos KNAB, lai visu izmeklē," apliecināja Tauriņa, kura plāno arī konsultēties ar juristiem, lai izvērtētu piemērotā soda samērīgumu un, iespējams, vērsties arī tiesā.