Aizkraukles novada vidusskolā nosaka attālinātas mācības 1.-4.klašu skolēniem

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Diviem Aizkraukles novada vidusskolas darbiniekiem, kuri strādā Draudzības krastmalas ēkā, konstatēta saslimšana ar Covid-19, līdz ar to attālinātas mācības noteiktas skolas 1.-4.klašu audzēkņiem, aģentūra LETA uzzināja Aizkraukles novada pašvaldībā.

Nekavējoties sazinoties ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālistiem, pieņemts lēmums uz desmit dienām pārtraukt klātienes mācības visiem skolas 1.-4.klašu skolēniem un organizēt visu darbinieku testēšanu. Tāpat noteikts, ka vienai Aizkraukles novada vidusskolas klasei, kurai bijis visciešākais kontakts ar saslimušajiem darbiniekiem, turpmākās desmit dienas jāatrodas pašizolācijā.

Pašvaldība pašlaik intensīvi strādā pie tā, lai iespējami drīz nodrošinātu pārējo izglītības iestādes darbinieku testēšanu. Plānots, ka tuvākajā laikā pilsētā varētu tikt izvietots Covid-19 testēšanas punkts. To nepieciešamības gadījumā varētu izmantot ikviens novada iedzīvotājs, kuram ir aizdomas par saslimšanu ar Covid-19, lai iespējami ātri sāktu ārstēšanos un neapdraudētu citus cilvēkus.

Situācijai normalizējoties, sākumskolas klašu skolēni varētu atgriezties skolā 14.decembrī.

Pašvaldība un Aizkraukles novada vidusskolas vadība aicina vecākus, kuru bērni bijuši kontaktā ar saslimušajiem darbiniekiem, strikti ievērot pašizolācijas noteikumus - neapmeklēt publiskas vietas, izvairīties no cieša kontakta ar mājiniekiem, mazgāt rokas. Jūtot pirmos saslimšanas simptomus, nepieciešams nekavējoties sazināties ar savu ģimenes ārstu.

SPKC apkopotie dati liecina, ka 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Aizkraukles novadā pašlaik ir 13 cilvēki.

Svarīgākais