Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

No janvāra visiem skolēniem skolās būs jānēsā sejas maskas

© EP/SCANPIX/LETA

No 4.janvāra skolās gan skolēniem, gan skolotājiem maskas būs jānēsā gan stundu laikā, gan ārpus mācību procesa, šodien nolēma valdība.

Valdība arī lēma, ka 1.- 4.klašu skolēni tomēr varēs turpināt mācības klātienē, lai arī premjers Krišjānis Kariņš (JV) tika rosinājis viņus jau no nākamās nedēļas sūtīt pagarinātā ziemas brīvlaikā, kas būtu "jāatstrādā" vasarā. Savukārt 5.un 6.klašu skolēniem mācības notiks attālināti, kā to jau pašlaik dara visi vecāko klašu skolnieki.

Klātienē mācību process drīkstēs turpināties tikai bērnudārzos un 1.-4. klasēs. Skolās joprojām būs jānodrošina trīs kvadrātmetru platība vienam skolēnam. No 3.decembra bērnudārzos strādājošajiem visu laiku būs jānēsā maskas.

Augstākās izglītības, profesionālās izglītības un pieaugušo profesionālās tālākizglītības un neformālās izglītības process drīkstēs notikt tikai attālināti. Savukārt praktiskās iemaņas, kuras nav iespējams apgūt attālināti, drīkstēs klātienē apgūt tikai individuāli - viens pasniedzējs ar vienu audzēkni.

Interešu izglītības praktiskās daļas varēs notikt klātienē tikai individuāli. Klātienē nav atļauti koru un pūšaminstrumentu kolektīvu mēģinājumi.

No 3.decembra klātienē telpās sporta treniņi drīkst notikt tikai Latvijas pieaugušo izlases, Olimpiskās vienības un Paraolimpiskās vienības sportistu un komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu pilngadīgu profesionālo sportistu treniņi.

Pārējie sporta treniņi telpās drīkst notikt tikai individuāli vai divatā ar treneri, savukārt grupu treniņi līdz desmit cilvēkiem drīkst notikt tikai ārpus telpām. Teltis vai citas pagaidu būves, ja tām ir sienas, arī tiek uztvertas kā iekštelpas, taču apjumti laukumi bez sienām tiek uzskatīti par ārtelpām.