Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Būtiski pieaudzis ar Covid-19 skarto Rīgas skolu skaits

© F64 Photo Agency

Būtiski pieaudzis ar Covid-19 skarto Rīgas izglītības iestāžu skaits, liecina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta informācija.

Kā aģentūru LETA informēja departamenta komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde, Covid-19 pašlaik skāris 82 izglītības iestādes. No tām 53 skolas, sešas interešu izglītības iestādes un 23 pirmsskolas.

LETA jau ziņoja, ka divās nedēļās pēc skolēnu brīvlaika Covid-19 skarto skolu skaits pieauga līdz 75 iestādēm. Savukārt nākamajās nedēļās šo izglītības iestāžu skaits mazliet samazinājās un bija zem 70, bet tagad Covid-19 skarto izglītības iestāžu skaits strauji palielinājies.

Pašlaik saslimuši 39 audzēkņi, 51 pedagogs un 17 tehniskie darbinieki, 80 gadījumos noteikta karantīna.

Gan departamenta atbildīgie speciālisti, gan iestādes sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Iestādes rīkojas saskaņā ar SPKC rekomendācijām.

Kā norāda Vilde, situācija saistībā ar Covid-19 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs mainās katru dienu.

Kopumā Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamenta pārziņā ir 108 skolas, 147 bērnudārzi, 10 sporta skolas, deviņas mūzikas un mākslas skolas, kā arī astoņi interešu izglītības centri.