Klātienes mācības atsāk Ādažu vidusskola un sākumskola, kā arī Baldones vidusskola

© F64, Romāns Kokšarovs

Šodien pēc atgriešanās no karantīnas klātienes mācības atsāks Baldones vidusskolas 1.-6.klase un Ādažu vidusskola un sākumskola, apliecināja izglītības iestāžu vadība.

Viņa stāstīja, ka mācības klātienē atsāksies 1.-6.klasei, taču viena klase dažas dienas vēl mācīsies attālināti, jo ne visiem pedagogiem, kas noteikti kā Covid-19 slimnieku kontaktpersonas, šodien beigsies noteiktā karantīna.

Šmite neslēpa, ka ir bažīga par mācību atsākšanu klātienē, jo, lai arī bērni Covid-19 lielākoties izslimo vieglā formā, pedagogi ir riska grupā. Vienlaikus viņa informēja, ka skolas telpas ir dezinficētas, tajās divas nedēļas nav uzturējušies darbinieki, un skolotājiem sagādātas sejas aizsargmaskas.

Baldones novada pašvaldības izpilddirektore Tatjana Tihoņenko aģentūrai LETA atklāja, ka ar pirmdienu tiek atjaunots arī skolēnu autobusa maršruts. Savukārt piektdien norisinās pārtikas izdale skolēniem.

Tihoņenko apgalvoja, ka citu Covid-19 uzliesmojumu pašvaldības iestādēs nav un gan skola, gan pašvaldība darījusi visu, lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos. Vienlaikus ir zināms, ka līdz ar bērnu saslimšanu ir inficējušies arī viņu ģimenes locekļi.

Kā ziņots, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Baldones vidusskolā visām klasēm divas nedēļas mācības notika attālināti.

Ieviešot papildi drošības pasākumus, pēc divu nedēļu attālinātām mācībām Ādažu vidusskolā un sākumskolā no šodienas atsāksies mācības klātienē 1.-6.klašu skolēniem, piektdien tiešsaistē paziņoja skolas direktors Česlavs Batņa.
Viņš sacīja, patlaban viņam nav informācijas par to, ka ar izglītības iestādi ir saistīti jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi. "Epidemiologi man ir skaidrojuši, ka pēc divām nedēļām ar Covid-19 saslimušie vairs nav infekciozi. Šī iemesla dēļ esam vienojušies atsākt mācību procesu klātienē 1.-6.klašu skolēniem," teica Batņa.

Direktors uzsvēra, ka uz skolu nekādā gadījumā nedrīkst nākt ne bērni, ne darbinieki, kuriem ir slimības simptomi. Tāpat mājās būtu jāpaliek visiem tiem, kuri ir atzīti par Covid-19 slimnieka kontaktpersonām, jo pieredze rāda, ka arī viņi mēdz saslimt.

Lai mazinātu saslimšanas riskus, skolā ir ieviesti papildu drošības pasākumi. Mājturības un tehnoloģiju, kā arī angļu valodas stundās skolēni nedalīsies grupās, bet visi paliks esošajās telpās, kur ar viņiem paralēli strādās divi skolotāji. Tas darīts, lai samazinātu iespējas krustoties skolēnu plūsmām, skaidroja direktors.

Viņš arī informēja, ka pagarinātās dienas grupas nodarbības ir saīsinātas un tās notiks līdz plkst.16 katras klases skolēniem atsevišķi. Tāpat arī launagu katra klase ēdīs citā laikā, lai maksimāli izvairītos no savstarpējiem kontaktiem.

Direktors lūdza vecākus bērniem izskaidrot sejas masku lietošanas nepieciešamību koplietošanas telpās, kā arī mācību stundās. Tas īpaši attiecas uz 6.klases skolēniem, kuri jau ir sasnieguši 13 gadu vecumu. Viņš gan rosina maskas lietot arī jaunāko klašu skolēniem, vismaz koplietošanas telpās.

Ādažu novada mērs Māris Sprindžuks (LRA) aicināja vecākus izprast šo situāciju un būt gataviem, ka nepieciešamības gadījumā, kad Covid-19 saslimšana atkal izplatīsies, vai arī valdība pieņems lēmumu par 5.-6.klašu skolēnu attālinātām mācībām, mācības klātienē uz laiku būs jāpārtrauc.

Svarīgākais