Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Covid-19 dēļ attālināti mācīsies visi Ainažu pamatskolas skolēni

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Ar Covid-19 saslimstot trīs Krišjāņa Valdemāra Ainažu pamatskolas skolotājiem, no pirmdienas, 23.novembra, attālināti mācīsies visi šīs skolas skolēni, stāstīja Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (LRA).

Piektdien 200 novada iedzīvotājiem brīvprātīgi bija iespēja veikt Covid-19 siekalu testu Ainažos, Korģenē, Liepupē un Salacgrīvā. "Cilvēki bija apzinīgi un ieinteresēti veikt testus, kā rezultātā ir atklāti 32 jauni saslimšanas gadījumi. Rīt iedzīvotāju testēšana turpināsies. Tiks testēti arī novada lielākā uzņēmuma AS "Brīvais vilnis" darbinieki," sacīja pašvaldības vadītājs.

Viņš uzskata, ka patlaban novadā nav vienas konkrētas vietas, kuru varētu dēvēt par infekcijas perēkli. Infekcija ir izplatījusies visā novadā.

Pirmdien pašvaldībā tiks precizēti un analizēti dati par visām izglītības iestādēm. Līdz šim bijusi informācija tikai par saslimšanas gadījumiem Krišjāņa Valdemāra Ainažu pamatskolā, kamēr pārējās iestādēs saslimšanas gadījumu neesot. Arī pašvaldības iestādēs, kur gan darbinieki iespēju robežās strādā attālināti, ar Covid-19 saslimušo neesot, teica Straubergs.

Kā vēstīts, straujš saslimušo skaita pieaugums reģistrēts Salacgrīvas novadā, kur piektdien atklāti 32 jauni saslimušie jeb vairāk nekā puse no pēdējās 14 dienās reģistrētajiem 53 inficētajiem.