Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Daugavpilī divas izglītības iestādēs nosaka attālinātās mācības

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Covid-19 gadījumu dēļ divas skolas Daugavpilī īslaicīgi mācīsies attālināti.

Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolā-licejā attālinātais darbs noteikts līdz šīs nedēļas beigām, 30.oktobrim. Saziņai un tiešsaistes stundām skola izmantos vairākas platformas.

Arī Daugavpils 10.vidusskolas skolēni sākuši attālinātās mācības. Šāds izglītības apguves modelis paredzēts līdz 6.novembrim, liecina paziņojums iestādes mājaslapā.

Lemt par mācību modeļa izvēli pilsētā ir pilnvarota Izglītības pārvalde. Iestādes vadītāja Marina Isupova atklāja, ka 10.vidusskolā saslimšana konstatēta gan pedagogiem, gan vairāku klašu skolēniem. Savukārt licejā vīruss skāris pedagogus.

Nedēļas beigās tiks lemts, kā mācību process nākamajā nedēļā notiks licejā. Iespējams, mazākie skolēni varēs atsākt mācības klātienē.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem Daugavpilī kopējais pēdējās divās nedēļās ar Covid-19 saslimušo skaits ir 180 cilvēki.

Jau vēstīts, ka pēc skolēnu rudens brīvdienām no šodienas mācības klātienē tiek īstenotas tikai 1.-6.klašu skolēniem, kamēr 7.-12.klašu skolēni mācīsies attālināti, paredz 13.oktobrī valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Šāds lēmums pieņemts, lai samazinātu straujo epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos un neveicinātu vēl straujāku slimības izplatīšanos izglītības iestādēs.